Reklama

Reklama

Ten den pro Portera (Mel Gibson) nebyl jedním z nejlepších. Nejdřív se mu podaří ukrást slušný balík peněz, který by mu stačil na báječné doživotní prázdniny strávené na pláži s dostatkem vína, žen a zpěvu. Ale pak už se mu situace poněkud vymyká z rukou. Dostává se do šílené honičky s pohraniční stráží, na jejímž konci končí jeho auto na kapotě těsně za mexickými hranicemi. Pak už je zadržen mexickými úřady a po peprné výměně názorů je vržen do podivně drsného a nebezpečného světa zvaného El Pueblito, což rozhodně není pětihvězdový hotel, který si představoval pro svou zaslouženou dovolenou. Je to místo, které je symbolem násilí, korupce a promiskuity. V El Pueblitu Porter potká malého chlapce, který se ho snaží naučit přežít v tomto zvláštním světě. A díky němu nejen přežívá, ale potká i jeho krásnou maminku. Situace se však začíná vyhrocovat, všichni se dostávají do více než velkých potíží, protože gangsteři chtějí zpět své peníze. O tom, jestli se Porter se situací plnou honiček a přestřelek popere, a navíc si zachová i svůj pověstný sarkastický humor, se již brzy přesvědčíte v kinech. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (452)

H34D 

všechny recenze uživatele

Nesympatické prostředí polocikánských mexicuntů a nefungující atmosféra, co víc byste chtěli? Mel Gibson hraje kohosi na pomezí svých předešlých rolí, postaršího rozumbrady a hravého taťuldy-dobrovolníka. Podobně jako děj filmu to nedává moc smysl, tak se v tom hlavně nehrabejte! Špetka humoru zdařile ničí napětí, věznice naprosto postrádá hmatatelný pocit nebezpečí, či hrozivosti, záporáci jsou jen anonymní panáci. Pozoronost udržuje několik povedenější přestřelek a potyček, v nichž Mel konečně vystupuje, jak se sluší a patří - drsně a nikoli tupě... 5/10 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V prvej tretine má film dobré tempo a dobre baví prevažne Mel Gibson, ktorý po svojej ceste za peniazmi (a cigaretami) narazí na prefíkaného chlapca, u ktorého sa drží po väčšinu času. Navyše trúsi dosť hlášok na to, aby film nezačal nudiť. Základné zápletka sa začína viac rozvetvovať a objavuje sa viac postáv, ktoré majú zálusk na ukradnuté peniaze, ale inak sa moc zázrakov nedeje a film od polovice stráca na tempe. Nemohol som sa zbaviť myšlienky, že Mel Gibson silným spôsobom pripomína Martina Riggsa, kedykoľvek nahodí svoj ​​šibalský úsmev s cigaretou v ústach, alebo behá ako splašený s pištoľou v ruke. Get the Gringo je film s dobrou zápletkou a solídnym tempom, v ktorom Mel Gibson opäť hláškuje, behá, fajčí a strieľa. Pri tom spoľahlivo dokazuje, že stúpať späť medzi akčnú hereckú elitu sa lepšie darí skrz menšie filmy a s postavou, ktorá mu sedí. ()

Reklama

iamek 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý náhled do Mexického vězení, které je vlastně takové malé městečko kde se obchoduje, může tam v pohodě bydlet vaše rodina a stráš je hodně benevolentní. Samozřejmě za menší příplatek. Po stránce filmařské se jedná o průměrný snímek, ale na druhou stranu bylo fajn vidět v hlavní roli Mela Gibsona. Prostě průměrný akční snímek, kterému by neuškodilo trochu více akce. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Dobrý film. Jediný problém vidím v tom, že je natočený na digitál a kvôli tomu vyzerá ako lacná televízna produkcia. Keď si túto "drobnosť" prestanete všímať, otvorí sa pred vami funkčne vystavaný príbeh s odsýpajúcimi dialógmi a živými postavami. Nie je to nič objavné, ale ani tuctové, už len kvôli zaujímavému prostrediu. Mel je šarmantný ako zamladi, vzťah s chlapcom a jeho matkou sa úspešne vyhýba akémukoľvek sentimentu a v násilných scénach je film až nečakane nekompromisný. Veľmi sympatická záležitosť. Scéna s dáždnikom samozrejme vládne. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Chmaták se zlou karmou a dobrým srdcem na cestě za Odplatou, výplatou a citovou záplatou - jen mám s jeho přístupem obavy, aby po prázdninách dokončil další školní ročník.. Bumbající antisemita si napsal scénář na své vetché tělo a vznikla z toho černá chilli-komedie čerpající z úspěšných prvků autorovy bohaté kariéry. Fajn, doktor Rath teď ví, že se má docela dobře, (i když to vyndávání jater by si asi chtěl v rámci zahnání nudy zkusit), nicméně v rukou režiséra chybělo lepidlo, co by ten mix žánrů a stylů slepilo v kompaktní celek a snad i proto ve mně žádná z postav nedokázala vyvolat byť jen náznak nenávisti, či sympatie. Navíc některé momenty svou úsměvnosti překročily únosnou mez - za všechny akce s granátem při přestřelce ve věznici (připomnělo to badminton Boba Saint-Clara na letišti), či ponechání tašek s penězi několik dní volně na podlaze (což dávalo stejný smysl jako by Pohlreich došel na oběd k Babicovi a přál si ohřát gazpacho v mikrovlnce). Co se týká českého dabingu, měl Županič při imitaci hlasu Eastwooda zatraceně lehkou úlohu.. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Filmové El Pueblito vzniklo podle skutečné předlohy v podobě el Centro de Readaptacion Social de la Mesa, které vzniklo v roce 1956 v Tijuaně jako experiment, kde 2000 vězňům bylo dovoleno vzít se s sebou do vězení své ženy, děti, přítelkyně a celé své rodiny a integrovat je do prostor věznice, čímž vzniklo tzv. vězeňské ghetto. [Zdroj: Bontonfilm] (Krouťák)
  • Představitel hlavní role Mel Gibson se na filmu podílel také jako scenárista a producent. (Rominator)
  • Většina záběrů byla pořízena ve věznici Ignacio Allende ve městě Veracruz v Mexiku. (ssfan)

Související novinky

Gibson hláškuje a střílí Rusy

Gibson hláškuje a střílí Rusy

29.01.2010

Jde samozřejmě o mediální masáž před dnešní světovou premiérou thrilleru Na hraně temnoty, ale stejně je to nejlepší filmová novinka za posledních několik... (dosaďte dle libosti). Mel Gibson po… (více)

Gibson a Mad Max? Že by přece?

Gibson a Mad Max? Že by přece?

04.01.2010

Jen klid, neradujte se předčasně. Jistá indicie tady ale je. Gibsonova společnost Icon Entertainment totiž podepsala smlouvu o spoluprodukování sequelu (prequelu? restartu?) zaprášené… (více)

Reklama

Reklama