Reklama

Reklama

Jessica se přestěhovala do osmipatrového domu v Los Angeles. Nájemníci se zdají být na první pohled velmi přátelští, jenže když se Jessica stane svědkem několika strašlivých úmrtí, musí stůj co stůj vyřešit tajemství tohoto domu. Dante možná není ta nejluxusnější budova v Los Angeles, ale to, co mu chybí k dokonalému stylu, dožene v barvách. Když se Jessica nastěhuje dovnitř, místní až příliš starostlivý správce Ed jí dá několik užitečných tipů, jak se v budově pohodlně a bez obtíží s ostatními zabydlet. Sousedé se zdají být neobyčejně milí. Ale proč má vždy videokamerou posedlý podivín Randal namířený objektiv právě na ni? A co skrývá tajnůstkářský umělec Evan? Později začnou nájemníci v budově Dante umírat těmi nejhrůznějšími způsoby. A tak se Jessica pustí do šíleného úkolu – vyřešit záhadu tajemné budovy dřív, než se sama stane obětí zlovolného prokletí. (HBO Europe)

(více)

Recenze (49)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Krátký obsah prozrazující hrubou kostru příběhu vypadal docela zajímavě. Nečekal jsem sice žádné zázraky, ale někde ve skrytu duše jsem doufal, že by tento film nemusel být zas až tak špatný. O jeho nepříliš lichotivém hodnocení jsem při spuštění tohoto kousku, neměl ani potuchy. Začátek se nesl v duchu písně Flames Go Higher od skupiny Eagles of Death Metal a já si pobrukoval společně s hlavní hrdinkou. Dokonce jsem společně s ní pociťoval i jistý prvotní odpor k domu s výstižným jménem Dante. Vlastně to samé můžu říci i o samotném pokoji, který ve mně vyvolal nedobré vzpomínky na jedno nejmenované ubytovaní, které jsem v minulosti musel absolvovat. Ale konec nostalgických žvástů. Pochmurný interiér a především vlezlí až úlisní obyvatelé domu, byli příslibem k zajímavé podívané, ale to jsem ještě neměl tušení o všech těch slabinách samotného scénáře. A že jich tu bylo. Nevím, jestli to bylo slabou chvilkou jinak docela úspěšného režiséra Cragga, ale je pravda, že on se ve své kariéře věnuje spíše natáčení seriálů, nebo jeho neschopností pracovat s hororovou atmosférou. Ovšem i scénárista by si za odvedenou práci, zasloužil pořádně nafackovat. Kvalita nepříliš duchaplných dialogů byla na úrovni zvláštní školy. Když k tomu připočítáme i přemíru žánrového klišé a opravdovou nemohoucnost tvůrců, byla katastrofa na světě. Objevila se tu celá řada scén (nebo konverzací), u kterých jsem si prostě musel zaťukat na čelo, jak je možné, něco takového vůbec vypustit do světa. No ono jestli to nebude tím, že celý film byl pod hlavičkou Mountain Dew Green Label Studios, které se mimo jiné podařilo procpat svůj produkt (nápoj) i do samotného filmu (Coca Cola to dělá pořád, tak proč se tomu vlastně divím). Čímž tedy hodně zamrzí, že když už se tu něco hororového skutečně objevilo, tak to pohřbila právě již zmíněná nemohoucnost režiséra. Několik slušně naaranžovaných mrtvol – to je dost chabý výsledek, pro uspokojení hororových fanoušků. 30% ()

Dzonis 

všechny recenze uživatele

Připadá mi jako by tvůrce začal vymýšlet zajímavý příběh, ale čím víc toho bylo, tím víc se to vzdalovalo od alespoň lehce logického vysvětlení. Nakonec to dopadlo tak že se děj dal těžko zakončit nějakým aspoň trochu logickým vysvětlením takže radši zakončen nebyl vůbec. Vše předvídatelné až na naprosto nelogický "nezávěr". ()

Reklama

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Z tohohle filmu mám rozporuplné pocity. Buď jde o geniální záležitost nebo o naprostou hovadinu a takový pocit mě nepřešel ani u závěrečných titulků. Jeden fakt je, že zajímavé to bylo jen ten závěr na mě působil tak nějak podivně. Každopádně DJ Qualls mě ve filmu neskutečně štval což připočítávám jako plus k jeho hereckému umění. ()

giaruj 

všechny recenze uživatele

Dobrý film vás neuspí aj keď ste unavení a nemyslíte si, že ste unavení. Toto dobrý film nebol a ja som sa naozaj necítil až taký unavený. Ale zaspať po usilovnom premáhaní sa? Veľmi usilovnom premáhaní. Dokonca ani sexi scény nepomohli. Balast na entú v 80 minútach. Z toho si odrátajte užitočné minúty úvodných a záverečných titulkov. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Celkem slibný začátek, kde se Jessica stěhuje z venkova do činžáku v Los Angeles, který sám o sobě působí depresivním dojmem. Když Evan mluví o zrcadle o kterém nemohl vědět a správce Ed na to Jessicu upozorní, vypadá snímek na zajímavý příběh. Bohužel se postupně zhoupne do nesmyslně tajemných narážek většiny nájemníků a vše se prolíná se vzpomínkami Jessicy na utonulého brášku, kterého nedokázala zachránit. Bohužel i konec nedává smysluplné rozuzlení. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Na produkci filmu se podílelo Mountain Dew Green Label Studios, které díky tomu do filmu protlačilo i svůj nealkoholický nápoj Mountain Dew. (SOLOM.)

Reklama

Reklama