Reklama

Reklama

De xian chao fan

  • Hongkong 上上下下 (více)
Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

kikuka 

všechny recenze uživatele

Priznávam, že ten film sa mi z odstupom času páči viac a viac.V zásade sa opakuje téma zo starších filmov - materstvo, postavenie ženy v rodine a (patriarchálnej) spoločnosti, ktorá je debatovaná otvorene spolu s otázkou postavenia mužov. Momenty rôznej "spoločenskej závažnosti" sú prednesené s ľahkosťou a humorom, veľmi vtipne sa vyporiadava s "radikálkami". Dosť pomáha aj to, že Hui sa vlastne nikdy nechcela a neplánuje venovať sa ženským veciam, ide jej to tak mimochodom. :") ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Macy, sebevědomá žena, bojující za práva žen a gayů a pracující jako právnička, otěhotní se ženatým mužem Robertem při jejich jednorázové „lekci“. Anita čeká dítě s asi o dvacet let mladším Mikem, s nímž strávila jednu noc. Macy a Anita jsou bývalé partnerky, a když se po letech znovu potkají, opět se k sobě vrátí a začnou se chystat na společné rodičovství. Je to film s obyčejnou, nevtíravou a nesmírně sympatickou atmosférou, který řeší vztahy a pohybuje se v prostředí žen, jež řeší své postavení ve společnosti. Přišlo mi, že je to příliš idealistické a všichni se k sobě chovají až moc hezky, ale vůbec to nevadí, protože to vytváří krásný film, který mě příjemně optimisticky naladil a po skončení jsem se jen usmívala. Určitě budu doporučovat. ()

Reklama

KlonyIlony 

všechny recenze uživatele

Ann Hui je naprosto všestrnná režisérka, vedle psychologicky velice vypjatých (Night and Fog, Goddes of Mercy), nebo zase intimních (Jednoduchý život, The Way We Are) umí i odlehčenější žánrové filmy. All About Love je romcom v jejím osobitém podání: scénář čerpá z narativních postupů typických pro žánr, je zde spoustu komických situací, na druhou stranu je film "vážný" tím, že podvrací genderové role, reflektuje situaci práv gayů a leseb apod. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama