Reklama

Reklama

Producenti

  • USA The Producers (více)
Trailer

Gene Wilder a Zero Mostel mají dokonalý plán, jak vydělat peníze na Broadwayi. Nejspíše proto v jejich divadelním představení vystupuje tančící Hitler. Úředník Leo Bloom, objevil, že divadelní producent Max Bialystock zpronevěřil peníze. Při kontrole jeho dokladů pochopí, že se dá vydělat i na největším divadelním propadáku. Producent ovšem nesmí vracet peníze. Tato myšlenka spojí oba muže dohromady. Začnou hledat nejhorší hru, kterou by mohli uvést na jevišti. Tu jim poskytne německý emigrant, jenž napsal hru o Adolfu Hitlerovi. Bývalého nacistického vůdce představuje jako geniálního vypravěče anekdot. Bialystock a Leo Bloom ještě ke spolupráci přizvou De Bricea, osvědčeného likvidátora divadelních her. Z hereckého konkursu na roli Adolfa Hitlera eliminují všechny uchazeče, kteří něco umějí. Zdá se, že všechno promysleli velmi pečlivě... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

Ampi 

všechny recenze uživatele

Producenty z roku 1968 jsem viděl až po Producentech z roku 2005. Obě zpracovaní mají své kouzlo a humor, někde je lepší rok 1968 a někde rok 2005. Pro obojí je společná výborná myšlenka. Gene Wilder (Leo Bloom), tento milý a roztržitý hrdina (pro mě) z 80. let zemřel den poté, co jsem film viděl a ohodnotil. Ať odpočívá v pokoji mistr jemného a šaramantního humoru. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Brooks mi občas sadne veľmi, niekedy menej. Tu je to na fifty fifty. Ale ten námet je tak strašne boží, že ten film musím mať rád aj keď som sa pri ňom zďaleka nebavil tak ako som dúfal že budem. Pozrel by som si to od Wildera alebo Lubitcha, to by bola neskutočná pecka. Takto je iba veľmi fajn 7/10 ()

Reklama

Vědma 

všechny recenze uživatele

Už u Mladého Frankensteina, který se mi líbil a moc jsem se u něho nasmála, byly některé vtipy přes míru toho, co mi připadá vtipné. Mel Brooks má asi jiný druh humoru než já. Producenti jsou toho důkazem. Obzvlášť začátek se mi nelíbil. Zero Mostel se mi dokonce trochu i hnusil. Nápad to byl dobrý, zpracování trochu pokulhávalo. Zato písničky byly opravdu skvělé. Springtime for Hitler and Germany... :-) ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Gene Wilder by byl legrační, i kdyby předčítal požární řád a muzikálová čísla a texty fantastické, ale jako celek pro mě těch 88 minut představovalo nepřetržité míjení se s Melem Brooksem. Maniakální podobenství Hollywoodu, který chrlil a činí tak s krátkými přestávkami dál jeden Springtime for Hitler za druhým (a představuje veleúspěšnou komerční mašinu právě proto), je sympatické a asi i přesné, ale možná se ve své špatnosti produktům Zlatého věku až příliš podobné, aby se jeden v prodlevách mezi uřvanými gagy a výstupy trochu a někdy i trochu víc nenudil. Moc přitakávající, málo sžíravé. ()

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Čistý výplach - agresivní taškařice plná vřeštících a oči poulících herců, která by mohla slabším povahám přivodit alergickou reakci. Jste-i otrlejší a omezíte-li na půldruhou hodinu mozkovou činnost na nezbytné minimum, lze se pro jednou celkem dobře pobavit. I tak ale zapisuji jméno Mela Brookse po předchozí velmi nelibé zkušenosti s Ohnivými sedly mezi silně podezřelé tvůrce, před jejichž díly je třeba mít se na pozoru. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Venkovní scény se odehrávají v Central Parku, v Empire State Building a v Lincolnově centru. (Kmotr76)
  • Carmen Giya (Andreas Voutsinas) se jmenuje podle auta Volkswagen Karmann Ghia, které bylo v roce 1968 populární. (Kmotr76)
  • V roce 2005 vznikl stejnojmenný remake klasiky v podobě muzikálu. (Kmotr76)

Související novinky

Zemřel Gene Wilder

Zemřel Gene Wilder

30.08.2016

Alzheimerova choroba nám v neděli sebrala třiaosmdesátiletého herce Genea Wildera. Pokud jste viděli Producenty, Ohnivá sedla nebo Mladého Frankensteina, dobře víte, o koho jde. Tohle je ale jen… (více)

Film, hudba a New York

Film, hudba a New York

06.09.2008

Letos se v našem hlavním městě již popáté uskuteční filmový festival Music on Film – Film on Music. Již z názvu je patrné, že pořadatelé se zaměřují na film, hudbu a filmy o hudbě. V letošním roce by… (více)

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama