Reklama

Reklama

Jak se dělají Vánoce

  • USA Making Christmas
všechny plakáty

Obsahy(1)

Za dávných časů bývaly Vánoce svátkem plným lásky a pohody. A jak to máte doma teď? Nakupujete asijské výrobky s reklamním názvem Kouzlo Vánoc? Nebo podnikáte vyčerpávající slalom mezi supermarkety v západním "santaclausovském" stylu?

Za dávných časů bývaly Vánoce svátkem plným lásky a pohody. Když se ale řekne: se Santou, trochu už nám běhá mráz po zádech, tedy nám starším. Dárky u krbu, to nám také nevoní moc realitou, ale doslova čertovsky už zní, že v Asii už také převzali tradice západních Vánoc a v Singapuru na ně lákají do teplých krajin 9.5 milionu turistů každou sezonu! To už se vyplatí trochu rezignovat na buddhismus. A slyšeli jste o Santovi z Japonska, který letěl na světový kongres Santů 13 000 kilometrů daleko? A co říkáte na sluncem zalitý ostrov, který touží mít nejdelší vánoční promenádu na světě? A trápí vás, kde bude sníh a nekonečně dlouhé šňůry zářivých světel? Máme pro vás trochu drsný vánoční příběh, který žádná matka nikdy dětem nevyprávěla. Asijský produkt jménem Kouzlo Vánoc. Po jeho zhlédnutí, prosíme, vyjděte s dětmi do přírody a ozdobte nějaký stromeček v lese či parku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1)

Šandík 

všechny recenze uživatele

Podivný americký dokument zarámovaný ohavnou, kýčovitou grafikou a prošpikovaný "zábavným" komentářem. Americky bombastické (IMHO odporné) Vánoce plné světel, Vánoční výzdoby a Santa Clausů se v asijském provedení mění v něco ještě odpornějšího. V naprosto vyprázdněnou kulisu nákupu a spotřeby. Jako doklad toho, jak moc zdegenerovaly Vánoce je to samozřejmě vcelku silné, ale nezapomínejme, že to je také ukázka toho, jak v Americe běžně vypadají televizní "dokumenty". Snaha po objektivitě se zcela ztratila. "Dokument" totiž musí být (stejně jako všechno ostatní, co americké TV vysílají) především "zábavný". Hnus... Myslím, že tohle se ČT nemělo vůbec objevit... ()

Reklama

Reklama