Reklama

Reklama

Keď ich krajinu napadne nepriateľ a ich rodiny zajmú, rozhodne sa skupina ôsmich tínedžerov vytvoriť bojovú jednotku...
Skupina austrálskych stredoškolských kamarátov z malého mestečka sa vyberie na výlet do prírody. Cestou zazrú nad svojimi hlavami prelietavať vojenské lietadlá. Mladíci netušia, že ich vlasť napadol nepriateľ. Po návrate domov zistia, že sa Austrália ocitla vo vojne s Japonskom a ich sú v zajatí. Hoci nemajú za sebou žiadny vojenský výcvik, iba svoje odhodlanie a statočnosť, rozhodne sa skupina charakterovo rozdielnych 16-ročných chlapcov vytvoriť partizánsku jednotku a spoločne bojovať proti nepriateľovi... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (90)

slovan1 

všechny recenze uživatele

Tak pro mě vyhrává americký Red Dawn. Nicméně, od australské verze jsem nečekal to, co se mi dostavilo. Příjemný, malý film, který nám ukáže i kousek Austrálie a dobře vybrané sympatické herce. Vojáci a invazivní jednotky, na rozdíl od amerického filmu, zde skoro nejsou k vidění, za čímž bude asi malý rozpočet, ale líbilo by se mi, kdyby byl na vojáky brán větší zřetel a aby divákovi vůbec bylo sděleno odkud vlastně pocházejí. Což vím, jen díky popisu filmu. IQ vojáku neberu v potaz, nečekal sem víc, než jsem dostal. Škoda že dvojka asi nebude... ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Adaptace prvního dílu populární asutralské knižní série je něco jako Rudý úsvit pro hodně romantické povahy. Akce sice nechybí, ale je hodně "venkovská" a zatlačená do pozadí prvními milostnými vzplanutími skoro všech zúčastněných. Není to vyloženě špatný nápad. Škoda, že je na filmu vidět, kolik chybělo peněz. Kdyby to celé financoval Hollywood... ()

Reklama

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Teenage válečná romantika?! Už to jsou karty rozdané na "betla." Ale Beattie není člověk, jenž by z toho dokázal udělat alespoň trochu zábavnou koninu. Akce je málo a občas postrádá nejen logiku, ale i smysl. Herci jsou špatní a holky to ani ničím nezachraňují (slabý producent;-). Scénář by tak na dvě stránky (včetně obálky) a dialogy se brali z poslední partie scrabble. Vyozené peníze, promarněný čas a důkaz, že Twilight byla díky bohu vyjímka... 30% ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení, které je sice plné klišé, ale ani tak jsem si nenechal zkazit zážitek z filmu. Australských snímků jsem zatím asi moc neviděl (nebo o tom jen nevím), nicméně všechno tu fungovalo jak mělo, od scénáře (pokud je brán s nadsázkou) po režii i zasazení do krásného Pekla. Když divák přistoupí na to, že se jedná o teenage film, a nečeká nic jiného, nemůže být zklamaný.. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

29.1.2011 ~ Austrálie obsazena zřejmě Japonci. Jen skupinka teenagerů, co zrovna tábořila v lesích, má možnost klást odpor. Australská filmová tvorba je... zvláštní... ~ Kdy jste naposledy viděli nějaký australský film nebo seriál? A že to bylo takové, řekněme zvláštní? Svým způsobem by se to dalo přirovnat k něčemu kanadskému. Nad mnoha takovými věcmi se dá přemílat, zda-li šlo o pokus o áčkový nebo béčkový film a nebo jestli to byla původně jen televizní tvorba... Těžko říct, v každém případě tohle vypadá jako poměrně dost dobře udělaný pilotní díl seriálu pro mladistvé, jelikož pro film to sice nemá náhodou až tak špatný nápad a děj, akorát se tomu prostě nedá věřit ani za mák. ~ Jednoduše skupinka dětí (odrostlejších mladých mužů a slečen, prostě dětí) se vydává tábořit do lesů. Berou s sebou kamarády ze školy, kteří vlastně úplně tak kamarádi nejsou, moc se neznají, jen spolu chodí do školy. A jednou takhle, když spí pod širákem, nad hlavami jim proletí transportní letadla a druhý den se civilizace jen hemží okupačními šikmookými jednotkami. Můžeme se jen dohadovat, že jde o Japončíky, nikde jsem to přesně nepostřehl, ale díky historii víme, že to není nemožné. ~ Příslušnost jednotek ale není důležitá. Důležité je, že jediní, minimálně z města, kteří jsou na svobodě a nejsou shromážděni na hromadě v zábavním parku, je právě skupinka "kempařů" a pár jednotlivců z města. A tahle skupinka se rozhodne, že to nenechá jen tak, že osvobodí své příbuzné a Austrálii nevydá zadarmo. ~ Režisér měl smysl pro akci a tak akční scény nevypadají úplně špatně a evidentně taky něco stály, heroické akce mládeže ale působí dosti nedůvěryhodně až přitaženě za vlasy a závěrečná scéna si naprosto říká buď o facepalm nebo o další díly neexistujícího seriálu. ~ Teenagerovské béčko jak pro kluky, kvůli akci, tak pro slečny, kvůli scénám typu "něco k tobě cítím, ale nevím přesně co a ve válce nad tím nemohu přemýšlet...", které jednoduše nijak zvlášť neurazí. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • S výdělkem 13 000 000 amerických dolarů se v Austrálii jednalo o nejvýdělečnějším film roku 2010. (sir-dave)
  • Natáčanie prebiehalo v Austrálii, konkrétne v štáte Nový Južný Wales, primárne v regiónoch Blue Mountains, Port Stephens, Raymond Terrace. (Real Tom Hardy)
  • Film vznikl na základě stejnojmenné knihy australského spisovatele Johna Marsdena. Jde o první svazek sedmidílné série „The Tomorrow“. (Mara12)

Související novinky

Aaron Eckhart je moderní Frankenstein

Aaron Eckhart je moderní Frankenstein

09.10.2011

Jednou si už komiksového ošklivce zahrál (snad není potřeba připomínat, kterého). Zkušenost si zopakuje díky adaptaci grafického románu I, Frankenstein od Kevina Greviouxe, jednoho z tvůrců série… (více)

Reklama

Reklama