Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alvin čeká v hospici už jen na smrt, ale Kevin a jeho láska Sarah, kteří chtějí spolu vychutnat poslední chvíle mladíkova života, ho probudí z apatie. Setkání s nezávislou Valerií pak starého muže přesvědčí, že na konci života se nepočítají minuty ale každý naplněný okamžik.  Americké komediální drama scenáristy a režiséra LeVara Burtona nás zavádí do hospice, kde na konec své životní cesty čeká houževnatý sedmdesátník Alvin (Seymour Cassel). Jediné, po čem teď touží, je klid, jenže jeho mladý spolubydlící Kevin (Johnny Whitworth), jemuž je pětadvacet, si přeje prožít poslední chvíle života naplno. Jeho přítelkyně Sarah (Lacey Chabertová) s pomocí vrchní sestry Evelyn chce vnést do Kevinových posledních dní radost a jejich láska Alvina přiměje k zamyšlení nad vlastním životem a neúspěšným manželstvím. Starý muž se probouzí z apatie a díky setkání s atraktivní nezávislou Valerií (Adrienne Barbeauová) pochopí, že na konci života se nepočítají minuty ale každý naplněný okamžik. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Vysoké očakávania končia sklamaním. Táto téma mi nie je cudzia. Som v kontakte s ľuďmi, ktorí majú rakovinu každý deň v práci a preto ma asi podobné snímky nezasiahnu až tak, ako niekoho bez podobných skúseností, a presne preto som schopná posúdiť aj odbornú stránku filmu, ktorá bola dosť odfláknutá, aspoň čo sa počínania sestier týkalo. Príbeh bol fajn, ale akosi mnou už dosť často videnému námetu sa nedostalo potrebnej originality spracovania a tak len zapadol medzi ostatné príliš podobné. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Apatickému čekateli na smrt (S.Cassel) změní pohled na zbývající dny života jeho nový mladý spolunocležník (J. Whitworth) a jeho energická přítelkyně snažící se zpříjemnit mu každou z jeho posledních minut. Někomu to může přijít emociálně silné, ale já jsem se neskutečně nudil – Přesně o tom vypovídá i hodnocení ostatních uživatelů, které poskakuje od jedné až k pěti hvězdičkám. Za jedinou věc musím autorům poděkovat – ke cti je Vám, že jste na konci nenechali hlavního hrdinu dojemně zemřít. ()

Reklama

djcremo 

všechny recenze uživatele

Film o umieraní, z ktorého cítiť tv kameru, s podpriemernými hereckými výkonmi a nudným dejom. Tak musím sa zmieriť s tým, že nie každému sa podarí natočiť dobrý film, keď má dobrý námet. Tento film potreboval kvalitné dialógy, čo bohužiaľ nemá a z toho aj pramení tá nuda pri pozeraní, lebo iné tam ani nemá čo zaujať. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Máme tu další film na téma umírání, který zavdává divákovi hned několik příležitostí si trochu pobrečet, a nebo alespoň přinejmenším přemýšlet o pomíjivosti lidského života a jakéhokoliv našeho pozemského snažení. Samozřejmě, smrt je součástí života a nelze nad ní přivírat oči, naopak je dobře, že čas od času vznikne nějaký zajímavý film na toto téma, který je sice o smrti, ale zároveň se nesnaží za každou cenu diváka dojmout, ale spíše jde o to mu ukázat krásy života a říci, že dokud ještě není definitivní konec, tak se dá žít naplno. Zpočátku jsem se trochu děsil představy, že celý film se odehrává v prostředí hospice, ale nakonec mohu spokojeně konstatovat, že tenhle film jsem si užil a jako poutavé lidské drama dokáže naplno obstát. Což zajisté není jen zásluhou zajímavého a atraktivního scénáře, velký podíl na kvalitách tohoto filmu mají samozřejmě i herci, ať už se to týká Seymoura Cassela, který jako nerudný děda působí celkem kouzelně, nebo Johnnyho Whitwortha, kterého mi v roli umírajícího mladíka plného lásky a nenaplněných snů a tužeb bylo docela líto. Jistě, kdo bude chtít v tomto filmu vidět jen obyčejný doják pochybných kvalit, ten ho v tom uvidí, já tenhle film vnímám jako zajímavý pohled do života lidí, kteří už na tomto světě nestráví příliš času. A jako takovému mu uděluji nadprůměrné čtyři hvězdy. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)

Reklama

Reklama