Reklama

Reklama

VOD (1)

Bratři Bondurantovi jsou tvrdí hoši. Nejstarší z nich Howard (Jason Clarke) přežil 1. světovou válku, ale to co v ní prožil, v něm zanechalo hluboké následky. Prostřední Forrest (Tom Hardy) málem zemřel, když se spolu s rodiči nakazil španělskou chřipkou. Na rozdíl od nich nemoc přežil a tento zážitek ho zocelil. Nejmladší Jack (Shia LaBeouf) se od bratrů trochu odlišuje, svou vnímavostí a citlivostí jako by se do drsného prostředí ani nehodil. Zatímco většina obyvatel městečka živoří, podnikavým bratrům se daří, vybudovali si totiž prosperující byznys s načerno pálenou whisky. Nekalému podnikání ve Franklin County ale začínají krušné časy, když do města přijede zkorumpovaný zástupce šerifa Charlie Rakes (Guy Pearce). Zatímco většina obyvatel se podvoluje jeho teroru, bratři Bondurantové se nehodlají nikomu podřizovat. Ačkoliv proti Rakesovi bojují jako rodina, jejich vztahy se začínají měnit. Jack dospívá, sní o drahých autech, luxusních oblecích a krásných ženách a také jeho ambice v prodeji načerno pálené whisky se čím dál víc rozšiřují. A tak se svým přítelem Cricketem (Dane DeHaan) rozjíždí proti vůli Forresta vlastní obchod s whisky a kvůli tomu se zapletou s největším gangsterem ve městečku, Floydem Bannerem (Gary Oldman). Do životů bratří Bondurantových vstupují i dvě krásné ženy. Tajemná a živelná Maggie (Jessica Chastain) padne do oka uzavřenému Forrestovi a tichá křesťanka Berta (Mia Wasikowska) zaplane pro Jacka. Situace ve městečku se začíná vyostřovat a bratři se rozhodnou hájit, co si tvrdě vybudovali. Postaví se přesile, která si říká Zákon, aby definitivně rozhodli, kdo má nad městečkem kontrolu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (20)

Trailer 2

Recenze (1 192)

choze 

všechny recenze uživatele

"NENÍ TO NÁSILÍ, CO DĚLÁ CHLAPA CHLAPEM, ALE TO, KAM AŽ JE PŘIPRAVENEJ ZAJÍT. JSME TI, CO VŽDYCKY PŘEŽIJOU. OVLÁDÁME STRACH. A BEZE STRACHU JSME STEJNĚ DOBRÝ JAKO SMRT." Solidní gangsterka se silným castem a hereckými výkony - na ubručeného Toma Hardyho a ultraslizského Guy Pierce coby jednorozměrného záporáka je radost pohledět. ()

Nevada 

všechny recenze uživatele

Hardy je správně tvrďácký, Clarke dobře šibnutý, LaBeouf hodně otravný, Pearce úžasně slizký a Oldman sice výrazný, ale trestuhodně nevyužitý. Přes všechny tyto slibné ingredience to dohromady nefunguje. Něco tomu chybělo. Něco zvláštního, něco navíc, něco zapamatovatelného - správná atmosféra. Ačkoliv jsem se při sledování vyloženě nenudila, tak spokojená jsem rozhodně nebyla. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Je to jako pohádka o třech bratří. Jeden blbej, druhej chytrej a třetí jen částečně blbej, ale hlavně strašně tvrdej. Společně tvoří dokonalý tým, ve kterém si navzájem vychytávají své slabé stránky (chytrej je zbabělej, blbej je ještě navíc nespolehlivej a ten silnej zas nemá obchodního ducha). Naprostým nedopatřením je stihne ta nehoda, že pálí jednu flašku za druhou a tak si na ně posvítí státní ouředník. Kluci do sebe nechají pumpovat olovo, ale nikdy nepadnou. Jsou drsní až za Yukon, tak povstanou a ouřadovi rozsekaj prdel, až mu z ní budou cáry lítat. Dosti řečí, všechno hezký jednou končí a filmu pereme pětihvězdy, neboť si to setsakramentsky zaslouží. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Není to tam. Na Zemi bez zákona je krásně vidět, jak moc důležitý je pořádný dramaturg, který dokáže zastavit autorský chtíč. Připravte se na špatnou práci s časem, tradiční vršení pecek v hudebním podkresu, které vyznívá do ztracena a soubor herců, kteří jsou sice fajn, ale kromě hlavního lůzra nemají moc co hrát. Ve druhé půlce už jenom čekáte na to, až Guy Pearce zase někoho sejme a jestli ještě dá Oldman někomu lopatou. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.6/10] | me: Kvalitná poctivá filmarina výsledkom ktorej je tvrdý autentický western, ktorý má všetko čo potrebuje k tomu, aby sa stal jedným z najlepších filmov roka. Hardy, Pearce, Oldman ... čo meno to výkon hodný Oskara. Odporný zaporák, puto rodiny, whisky, krv a brutalita, strach a krása v dokonalo vyváženom mixe s kľudným pomalým tempom, ktoré nie je vôbec na škodu. Výborná a netradičná gangsterka. [4 a pol *] I'm a Bondurant. We don't lay down for nobody. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (22)

  • Film je inspirován skutečným příběhem bratrů Bondurantových. Vznikl na motivy knihy "The Wettest Country in the World", kterou napsal Matt Bondurant, vnuk jednoho ze zmiňovaných bratrů. V českém překladu vyšla v roce 2009 jako "Krajina pašeráků". (Sufferer)
  • Filmovanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Georgia. (MikaelSVK)

Související novinky

Jessica Chastain si zahraje Marilyn Monroe

Jessica Chastain si zahraje Marilyn Monroe

26.04.2014

Nejblonďatější sexbomba z padesátých let má momentálně víc pozornosti než řada jejích současných kolegyň. V Mém týdnu s Marilyn dostala tvář Michelle Williams (Prokletý ostrov, Blue Valentine),… (více)

Waltz, Blanchett, Hunnam a dokonalý zločin

Waltz, Blanchett, Hunnam a dokonalý zločin

22.07.2013

Tohle bude krvavé. Režie kriminálního thrilleru Triple Nine se totiž ujme australský drsňák John Hillcoat. A stejně jako v Zemi bez zákona se obklopí kvalitními herci. Charlie Hunnam, který aktuálně… (více)

Reklama

Reklama