Reklama

Reklama

Nejbáječnější britské stroje

(seriál)
  • Velká Británie Britain's Greatest Machines with Chris Barrie

Obsahy(1)

Oblíbený herec Chris Barrie nás provádí historií ostrovního inženýrství od prvních vlaků přes automobily a tryskové motory až ke strojům, které své uplatnění nalezly na bitevních polích moderních válek. S šarmem a humorem představí britské technické vynálezy, které se staly opravdovými ikonami své doby. (oficiální text distributora)

Recenze (4)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Další ze skvělých britských dokumentů o britských vynálezech, které na dlouhá léta ovlivnily řadu odvětví nejen v Británii. Rimmer sice zestárl a zmizelo mu z čela háčko, ale milovníci Trpaslíka jej ihned poznají. Svým osobitým způsobem nás mezi všemi těmi zajímavými stroji povede a některé bude i sám řídit ( první dieselovou lokomotivu , první Land Rover atd...). Jen s prvním britským proudovým civilním letounem Comet a opravdu neskutečnýcm bombardérem studené války Avro Vulcan mu majitelé nedovoli létat ani být za letu na palubě. Tohle mám rád a NG se mi přesně strefil do noty ! * * * * * ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Prostý suchopárný britský dokument o poměrně zajímavých věcech a vývoji designu v Británii a vlastně nejen designu, je řeč o všech těch možných báječných strojích, vynálezech a vymoženostech, které na sobě mají štítek MADE IN BRITAIN. Osobitý vyprávěčský styl Chrise Barrieho alias A. J. Rimmera z toho dělá příjemné pokoukání za vlahé temné noci, kdy je to na záchod dál, než na Trafalgar skvér. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Chris Barrie tentokrát provází celým stoletím britského pokroku. Zajímavě, vtipně a poutavě. Co víc si přát. ()

Galerie (39)

Reklama

Reklama