Reklama

Reklama

Pan Wonka a jeho čokoládovna

  • USA Willy Wonka & the Chocolate Factory (více)
Trailer

Obsahy(1)

Americký pohádkový muzikál z roku 1971 nás zavede do městečka, kde stojí tajemná továrna vyrábějící tu nejlepší čokoládu na světě. Jednoho dne její majitel Willy Wonka (Gene Wilder) ukryje v čokoládách zlaté kupony. Děti, které je najdou, pozve na návštěvu své továrny a slíbí jim do konce života posílat cukroví zdarma. Nikdo však netuší, jaké překvapení děti v továrně čeká! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Riadne zostarnutý film. Réžia je otrasná, zábery sú príliš dlhé, kulisy lacné a sfušované. Navyše Gene Wilder je skôr mýtom než legendou. V role Willyho Wonku je nevýrazný a mldý. Je tu ale zopár čiernohumorných hlášok, oompa loompovia sú skvelí a dýcha to dobrou starosvetskou atmosférou. Burtonova adaptácia je o niekoľko líg lepšia. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Detský film, ktorý si užijú možno viac dospelí. Niekoľko vydarených vizuálnych fórikov, absolútna dada atmosféra a nedopovedanosť osudov zvyšných decák (tu bol Burton doslovnejší). Stuart si dáva načas, do továrne sa dostaneme pomaly až v polovici, ale to šialenstvo okolo zháňania lístkov nie je o nič horšie, ako následný okázalý vedomý gýč. Pôsobí to podobne ako Marry Poppins viac britsky, ako americky, čím si ma tvorcovia taktiež získali. Pesničiek nie je nijako prehnane veľa a neotravujú. ()

Reklama

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Bizar!!! Největší problém jsem měl paradoxně s malým Charliem, ze kterého nevyzařuje aura "Hoďtě mi chleba, sůl, vodu, jinak zemřu hlady". Navíc při bližším zaostření vypadá jako holka, kterou zajela tříkolka. Ne, vážně nebudu srovnávat Wildera s Deppem a taky ujetost tamtoho či tutoho. Každý má svůj specifický smysl pro humor, takže je těžké porovnat. Nicméně, pokud byste přeci jen chtěli vědět můj názor...tak dám přednost rozhodně Burtonovi. P.S. Nesmím zapomenout na písničky, které mě přivedli do stavu, kdy jsem chtěl proskočit zdí!!!!! Čokoládě zdar :D ()

tempus 

všechny recenze uživatele

Děda, jako doprovod Karlíka, (hrajcí Jack Albertson) se mi u tohoto snímku nelíbil (oproti Karlíkovi, kde se mi nelíbili zbylí Karlíkovy prarodiče). Nejlepší na filmu jsou rozdíly s díleb Burtina (Vědec:„Počítači, řekni, kde je ten los?"; Počítač: „Proč bych to dělal? To by byl podvod“; Vědec: „Dám ti polovinu výhry (čokoláda na rok)“; Počítač „ K čemu mi by byla?“.). Písničky nebyli z nejhorších (hlavně, než se Karlík dostal do továrny). Na tento film jsem se chtěl podívat, protože nebylo řečeno v jednom článku, zda kritika kapitalismu v knize, je dílem Burtona, nebo autora knižní předlohy. Výsledek? Kritika je dílo autora knihy, ale Buton jí rozvinul tak, že jeho film vypadá jako pohádka pro děti. Kdybych nevěděl o jednom článku (snažil jsem se něj nemyslet, ale myslel jsem na něj po celou dobu), myslím si, že bych na tu kritiku přišel taky. Exkurze do čokoládovny, je neměřitelná, s moderní adaptací, hlavně se to projeví na místnosti, kde je čokoládový vodopád, a na výtahu ze skla. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Willy Wonka & the Chocolate Factory by si po príbehovej stránke zaslúžil vyššie hodnotenie, predsa len je to poučný film s peknou myšlienkou a vhodný pre divákov každého veku. Muzikály hodnotím trošku prísnejšie, pretože ich mám veľmi rada a v tomto prípade sa mi tie muzikálové čísla nepáčili, boli veľmi slabé. Čo sa týka výpravy, beriem do úvahy rok vzniku a malý rozpočet, ale je to žiaľ veľmi poznať. Veľmi skromná výprava mohla byť teda zabalená ako obyčajný cukrík do krásneho obalu, aby pôsobil menej obyčajne a tým luxusným obalom mohli byť práve lepšie pesničky a choreografia. Továreň na čokoládu v tejto pôvodnej verzii o Wonkovi a Charliem už v dnešnej dobe pôsobí zastaralo a nemyslím si, že svet sladkostí má teraz rovnaký efekt na deti ako mal predtým. Každopádne je to pekné, miestami aj vtipné a zábavné, ale nemôžem povedať, že som sa ani chvíľu nenudila. Gene Wilder myslím si je ako Willy Wonka dobre obsadený a takisto aj malý Peter Ostrum ako Charlie, ktorý dovtedy ani potom už nikde nehral. Ako bonus som získala tip na výlet, mestečko Nördlingen v Bavorsku vyzerá naozaj zaujímavo a lákavo, len škoda, že tá čokoláda tu nevyzerá chutnejšie. V porovnaní s novou verziou (2023), ktorá príde do kín čo nevidieť a súdiac podľa traileru bude podľa predpisov obsadená všelijako farebne, táto verzia iste ste si všimli je biela ako biela čokoláda. 65%. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (45)

  • Peter Ostrum, který hraje Charlieho Bucketa, nanatočil nikdy jiný film a později se stal veterinářem. (Chatterer)
  • Film se měl původně jmenovat Candy Man. Název byl změněn až potom, co se zjistilo, že "candy man" je v podsvětí přezdívka pro dealera. (Chatterer)

Související novinky

Willy Wonka shání obsazení

Willy Wonka shání obsazení

06.06.2018

Studio Warner Bros. by rádo další miliardový úspěch a jedním z projektů, který by této mety mohl potenciálně dosáhnout, je remake oblíbené muzikálové klasiky Pan Wonka a jeho čokoládovna. Ten se… (více)

Reklama

Reklama