Reklama

Reklama

Pan Wonka a jeho čokoládovna

  • USA Willy Wonka & the Chocolate Factory (více)
Trailer

Obsahy(1)

Americký pohádkový muzikál z roku 1971 nás zavede do městečka, kde stojí tajemná továrna vyrábějící tu nejlepší čokoládu na světě. Jednoho dne její majitel Willy Wonka (Gene Wilder) ukryje v čokoládách zlaté kupony. Děti, které je najdou, pozve na návštěvu své továrny a slíbí jim do konce života posílat cukroví zdarma. Nikdo však netuší, jaké překvapení děti v továrně čeká! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

eye candy 

všechny recenze uživatele

rodinny muzikal neni zrovna muj oblibeny salek limonady s ovocnym jogurtem a vajecnou omeletou, ale willy wonka & the chocolate factory jsem s trochou sebezapreni rozchodil. Pasaze kde hlavni hrdinove tancuji a zpivaji se daji prezit predevsim diky povedene hudbe,..melodie jsou chytlave takze pri druhem promitani si uz budete zpivat.. who can take a sunrise, sprinkle it with dew, cover it in chocolate and a miracle or two..tadydadydaaa,candymaaaaan caaaan:)No jo, jinak deti zvlady role pomerne dobre, maly kovboj nebo rozmazlena holka jsou supr a vlastne zde najdete i par docela povedenych vtipnych scen. Takze davam 3*, pro ty co maji tyhle druhy filmu radi za 4*. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[3,5*]     "Goodbye, Mrs. Gloop. Adieu. Aufwiedersehen. Gesundheit."     Rozprávkovo čarovný príbeh so štipkou trefnej spoločenskej satiry. Keďže som silne poznačený mojou obľúbenou Burtonovou verziou, budem sa na ňu odkazovať. Obe verzie sú veľmi kvalitne nakrútené, ale v jednej veci originál trochu zaostáva a tou je hudba (a keďže ide o muzikál, je to dosť podstatný nedostatok). Nájde sa tam síce aj pár lepších kúskov (Main Title, Oompa Loompa, Pure Imagination), inak je ale hudba dosť nevýrazná, v horšom prípade až otravná (The Candy man, Cheer Up, Charlie). Perfektne obsadená je postava Willyho Wonku (výborný Gene Wilder) a som prekvapený, ako je tá postava odlišne pojatá oproti Burtonovej verzii (Johny Depp je tiež výborný, ale proste úplne iný). Z hercov sa mi ešte páčila Julie Dawn Cole v role rozmaznanej a večne naštvanej Verucy, Charlie je naopak obsadený dosť biedne (Peter Ostrum). Zaradené v zozname 1001 filmov, ktoré musíte vidieť, než umriete.     "I think I'm going to be seasick!" "Here, take these." "What are they?" "Rainbow drops. Suck them and you can spit in seven different colors!" ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ano, jsem velmi ovlivněn Burtonovým pojetím, ale u něj jsem měl prostě pocit, že pochopil Dahlovu předlohu a převedl ji skutečně tak, jak byla, jen si něco navíc přidal. Tady je toho navíc až moc a vizuálně to prostě není tak krásné. Možná kdybych to viděl dřív, ale nevím... Je vidět, že tady hodně chyběla triková stránka. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Hudební čísla na hraně snesitelnosti, naštěstí jich není moc, mnohem míň než pamětihodných hlášek („I am now telling the computer exactly what it can do with the lifetime supply of chocolate“) a sympaticky podvratných scén (psychedelický tunel a „Why don't they show stuff like that on TV?“); Wilderův Wonka jako by utekl od Monty Pythonů a všeliká varování před nástrahami reklamy, televize a vůbec života v rozvinutém kapitalismu prospějí dětem i dospělým. Burtonovu verzi jsem zatím neviděl, tudíž nesrovnávám; knížku jsem zhltl jako kluk kdesi na návštěvě u příbuzných a ještě dlouho potom choval nejasnou naději, že třeba v některé čokoládě objevím zlatý kupón, ale hlavně jsem z ní měl příjemný pocit, že se ke mně neobrací jako k dítěti, ale napůl jako k dospělému, že není „dětsky bezpečná“, že se v ní může stát opravdu cokoliv; mohu-li jako dospělý soudit, Stuartův film úspěšně vyvolává tentýž nevyzpytatelný dojem a chvályhodně se tím vymyká „normální“ hollywoodské dětské produkci. Protože kdyby Všemohoucí chtěl, abychom chodili pěšky, nestvořil by kolečkové brusle. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Odškrtávám si ze seznamu další zámořskou pohádkovou klasiku. A zase jsem měl problémy to všechno strávit. Tentokrát ale chápu, že se jedná o film, který musel dětem učarovat a dospělí ho milují protože nostalgie je silnější než rozum, ale pro dospělého neamíka je tahle cukrkandlová exhibice mimo jeho chápání světa. Aspoň že to není tak hrozné jako Burtonův remake. ()

Galerie (129)

Zajímavosti (45)

  • Film byl v roce 2014 v USA zařazen do Národního filmového registru v Kongresové knihovně jako významné dílo, které má být zachováno pro další generace. (P. J. D.)
  • Pre Charlieho mesto, ktoré je možné vidieť vo Wonkavatore počas letu v záverečnej snímke, boli použité letecké snímky mesta Nördlingen v Nemecku. Zaujímavosťou tohto mesta je, že sa nachádza v kráteri, ktorý vytvoril náraz meteoritu. (macadle)

Související novinky

Willy Wonka shání obsazení

Willy Wonka shání obsazení

06.06.2018

Studio Warner Bros. by rádo další miliardový úspěch a jedním z projektů, který by této mety mohl potenciálně dosáhnout, je remake oblíbené muzikálové klasiky Pan Wonka a jeho čokoládovna. Ten se… (více)

Reklama

Reklama