Reklama

Reklama

Pan Wonka a jeho čokoládovna

  • USA Willy Wonka & the Chocolate Factory (více)
Trailer

Obsahy(1)

Americký pohádkový muzikál z roku 1971 nás zavede do městečka, kde stojí tajemná továrna vyrábějící tu nejlepší čokoládu na světě. Jednoho dne její majitel Willy Wonka (Gene Wilder) ukryje v čokoládách zlaté kupony. Děti, které je najdou, pozve na návštěvu své továrny a slíbí jim do konce života posílat cukroví zdarma. Nikdo však netuší, jaké překvapení děti v továrně čeká! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

V továrně na čokoládu je sice mnohem víc lízátek než čokolády, ta se vyskytuje prakticky jenom v řece (řeka čokolády a je mi čokolády málo? vážně jsem napsala tohle?), její majitel Willy Wonka je jen podivín od slova "podivný", nikoli od "největší psychotik tohoto a tří nejbližších kontinentů", umpalumpové jsou fest divní trpaslíci s oranžovými ksichty, zpívající při stylizovaných tanečcích písničky na stále stejnou kolovrátkovou melodii (nebo je to jedna písnička na pokračování, čert ví) a navíc tam chybí veverky!, jenže, ať spadnu pod čokoládový vodopád, jestli lžu, tahle verze je mnohem pohádkovější, zábavnější a příjemnější, než ta novější s Deppem a veverkami. Takže Umpadumpa dumpady du, silné čtyři hvězdy a upřímné přesvědčení, že na tuhle legrácku jsem se v prvním vidění nedívala naposledy. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ano, jsem velmi ovlivněn Burtonovým pojetím, ale u něj jsem měl prostě pocit, že pochopil Dahlovu předlohu a převedl ji skutečně tak, jak byla, jen si něco navíc přidal. Tady je toho navíc až moc a vizuálně to prostě není tak krásné. Možná kdybych to viděl dřív, ale nevím... Je vidět, že tady hodně chyběla triková stránka. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Burtonová verze se mi líbí víc, ale tahle je taky výtečná. Gene Wilder si roli Willyho Wonky užívá na maximum, umí být místy až nepříjemně ďábelský (závěrečné podepisování smlouvy), na druhou stranu chrlí jednu hlášku za druhou (kdyby Bůh chtěl, abychom chodili pěšky, nedal by nám kolečkové brusle) a Umpa Lumpové mají fakt neskutečně boží song. Zábava, tenhle příběh je prostě sázka na jistotu. Umpa Lumpa, dupady dů… 90%. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě příliš neoslnil, takže o to víc se těším na nové zpracování od Tima Burtona. Musím přiznat, že při prohlídce podivné továrny na čokoládu mně nechutnala ani bonboniéra „Irské likérky“, kterou jsem si pro jistotu připravila. Takže nejspíš za pocit přeslazenosti vděčím muzikálu a ne čokoládě. Obdiv si rozhodně zaslouží Gene Wilder, jako úžasný podivín Willy Wonka, který s potutelným potěšením odděluje zrno od plev.. "Loučení tak sladce bolí", dokud mu nezůstane Mirek Dušín ( dík Nancy) . ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Asi před dvěma lety jsem viděl Burtonovýho Karlíka, zaujal mě, později jsem však zjistil že jde o remake. A až teď jsem se dopracoval k této prvotině. Není sice tak dobrá jako ta Burtonova, ale sympatický scénář toho hodně vynahrazuje. Bylo to i více muzikální, což rozhodně není na škodu a já prožil opět s Karlíkem fantasy dobrodružství na která se nezapomíná. [6/10] (David L. Wolper, Quaker Oats, Warner Bros.) (Technicolor /// Produkce: Stan Margulies, David L. Wolper /// Scénář: Roald Dahl podle vlastní knihy Karlík a továrna na čokoládu /// Kamera: Arthur Ibbetson /// Hudba: Leslie Bricusse, Anthony Newley /// Nominace na Oscara: Leslie Bricusse, Anthony Newley, Walter Scharf (hudba)) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE] ()

Galerie (128)

Zajímavosti (45)

  • V scéne, keď deti spievajú pri bare s Candymanom a on im dáva sladkosti, pustí Candyman deti dovnútra za bar. Je možné vidieť, ako odklápacou časťou udrel dievčatko, ktoré tam práve stálo. (martin1m2)
  • Původně měl hrát Willyho Wonku Spike Milligan. (Chatterer)
  • Řada objektů a rostlin v továrně byla opravdu jedlá. (Chatterer)

Související novinky

Willy Wonka shání obsazení

Willy Wonka shání obsazení

06.06.2018

Studio Warner Bros. by rádo další miliardový úspěch a jedním z projektů, který by této mety mohl potenciálně dosáhnout, je remake oblíbené muzikálové klasiky Pan Wonka a jeho čokoládovna. Ten se… (více)

Reklama

Reklama