Reklama

Reklama

Pan Wonka a jeho čokoládovna

  • USA Willy Wonka & the Chocolate Factory (více)
Trailer

Obsahy(1)

Americký pohádkový muzikál z roku 1971 nás zavede do městečka, kde stojí tajemná továrna vyrábějící tu nejlepší čokoládu na světě. Jednoho dne její majitel Willy Wonka (Gene Wilder) ukryje v čokoládách zlaté kupony. Děti, které je najdou, pozve na návštěvu své továrny a slíbí jim do konce života posílat cukroví zdarma. Nikdo však netuší, jaké překvapení děti v továrně čeká! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

Webb 

všechny recenze uživatele

Asi před dvěma lety jsem viděl Burtonovýho Karlíka, zaujal mě, později jsem však zjistil že jde o remake. A až teď jsem se dopracoval k této prvotině. Není sice tak dobrá jako ta Burtonova, ale sympatický scénář toho hodně vynahrazuje. Bylo to i více muzikální, což rozhodně není na škodu a já prožil opět s Karlíkem fantasy dobrodružství na která se nezapomíná. [6/10] (David L. Wolper, Quaker Oats, Warner Bros.) (Technicolor /// Produkce: Stan Margulies, David L. Wolper /// Scénář: Roald Dahl podle vlastní knihy Karlík a továrna na čokoládu /// Kamera: Arthur Ibbetson /// Hudba: Leslie Bricusse, Anthony Newley /// Nominace na Oscara: Leslie Bricusse, Anthony Newley, Walter Scharf (hudba)) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE] ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

V továrně na čokoládu je sice mnohem víc lízátek než čokolády, ta se vyskytuje prakticky jenom v řece (řeka čokolády a je mi čokolády málo? vážně jsem napsala tohle?), její majitel Willy Wonka je jen podivín od slova "podivný", nikoli od "největší psychotik tohoto a tří nejbližších kontinentů", umpalumpové jsou fest divní trpaslíci s oranžovými ksichty, zpívající při stylizovaných tanečcích písničky na stále stejnou kolovrátkovou melodii (nebo je to jedna písnička na pokračování, čert ví) a navíc tam chybí veverky!, jenže, ať spadnu pod čokoládový vodopád, jestli lžu, tahle verze je mnohem pohádkovější, zábavnější a příjemnější, než ta novější s Deppem a veverkami. Takže Umpadumpa dumpady du, silné čtyři hvězdy a upřímné přesvědčení, že na tuhle legrácku jsem se v prvním vidění nedívala naposledy. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

S presladeným rozprávkovým príbehom malého, skromného Karlíka, ktorý našiel jeden z piatich zlatých kupónov a tak sa dostal na čarovnú exkurziu do Wonkovej továrne na čokoládu, ma v roku 2005 zoznámil americký režisér Tim Burton. Svojim jedinečným vizuálnym štýlom natočil perfektný remake. Do úlohy výstredného Willyho Wonku obsadil Johnnyho Deppa. Dnes som sa konečne dostal ku pôvodnému snímku z roku 1971. Burtonova verzia je vskutku výnimočné filmové dielo, ale i originál má svoje kúzlo. Umpa lumpa dumpady dá. **** ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Zbavování se pěti rozmazlených děcek bylo silně originální. Gene Wilder filmu dodal potřebnou jistotu. Myslím, že i po letech se jedná o klasiku, jenž remake nenahradí. Natočeno je to svižně a co říct k tomu, Roald Dahl film nenávidí? Jeho názor. Podle mě se jedná o velmi vydařený kousek za který se nemusí nikdo ze zůčastněných stydět. Jediná postava, která mi vadila byl Karlíkův děda, jehož otravnost byla obrovská. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Ve své době určitě znamenala tato "pohádka" něco nového. Jako první jsem viděl tu verzi od Burtona, proto budu mít k té novější verzi bližší vztah, než k této. Depp se mi rozhodně v úloze pana Wonky zamlouval více, než zdejší Wonka. Na starší verzi zase budu vzpomínat díky remixům od Poga, především díky jim jsem se na tohle podíval: https://www.youtube.com/watch?v=F1jmhbw3JHw a https://www.youtube.com/watch?v=991rzjaPQQU ()

Galerie (129)

Zajímavosti (45)

  • Peter Ostrum, který hraje Charlieho Bucketa, nanatočil nikdy jiný film a později se stal veterinářem. (Chatterer)
  • V roce 2015 se vydražil ikonický zlatý kupón Willyho Wonky (Gene Wilder) za 35 000 amerických dolarů. (Jimmy15)
  • Pre Charlieho mesto, ktoré je možné vidieť vo Wonkavatore počas letu v záverečnej snímke, boli použité letecké snímky mesta Nördlingen v Nemecku. Zaujímavosťou tohto mesta je, že sa nachádza v kráteri, ktorý vytvoril náraz meteoritu. (macadle)

Související novinky

Willy Wonka shání obsazení

Willy Wonka shání obsazení

06.06.2018

Studio Warner Bros. by rádo další miliardový úspěch a jedním z projektů, který by této mety mohl potenciálně dosáhnout, je remake oblíbené muzikálové klasiky Pan Wonka a jeho čokoládovna. Ten se… (více)

Reklama

Reklama