Reklama

Reklama

Vězeňská kapela

  • USA Broken Hill
Trailer

Obsahy(1)

Snímek odehrávající se v australském vnitrozemí vypráví příběh Tommyho McAlpina, který se navzdory svému přísnému otci chce stát talentovaným skladatelem. Pomáhá mu v tom krásná a odvážná spolužačka. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Mladý talentovaný mládenec snící stát se skladatelem se dostane do vězení. Ani to ho však neodradí a i přes počáteční nedůvěru vedení věznice poskládá z vězňů orchestr, nacvičí s nimi skladbu a hodlá soutěžit v soutěži talentů. Snímek rodinného typu sice nijak humorem nepobaví, ale názorně dává najevo poučnou myšlenku, že když si člověk za něčím jde, dotáhne to až do zdárného konce. ()

Incantator 

všechny recenze uživatele

Na austrálsku produkciu, ktorá najčastejšie produkuje snímky typu McLeodove dcéry ide o celkom slušný rodinný film, ktorý z hľadiska rozsahu, postáv i deja patrí medzi lepší priemer v žánri (i keď motív rančerov ani v tomto nechýba - vidno to už z filmového plagátu). Dôležitou zložkou filmu je hudobná zložka, ktorá síce má ambíciu byť originálna, ale jej melódie v pamäti diváka nezostanú. Za plus však považujem scény s orchestrom v prírodných scenériách, ktoré majú vizualizovať hudobný talent hlavnej postavy. Ďalší nosný motív - väzenie - je vypracovaný menej kvalitne, samotní väzni sú nevýrazné postavy a scény vo väznici niekedy pripomínajú scény v hudobnej škole, čo ich činí málo uveriteľnými. Záver je celkom slušný, i keď mi tam chýbala jedna záverečná scéna. Alexa Vega ako predstaviteľka ženskej hlavnej postavy sa do svojej role hodí, Luke Arnold už menej (pri dirigovaní to vyzerá, akoby iba rozhadzoval rukami a sám nevedel, kadiaľ sa melódia uberá). Napriek týmto výhradám je však Väzenská kapela pekný televízny film, ktorý v medziach svojho žánru a rozpočtu (a z nich vyplývajúcich obmedzení) funguje. Zhliadnuté v TV [FILMBOX] [český dabing] (17.7.2012) ()

Reklama

Galerie (4)

Reklama

Reklama