Reklama

Reklama

Duše

(festivalový název)
Krátkometrážní / Animovaný / Horor / Mysteriózní / Fantasy
USA / Španělsko, 2009, 5 min

Režie:

Rodrigo Blaas

Scénář:

Rodrigo Blaas

Popsaná zeď láká připojit na ni i své jméno. Potom se ohlédnout a spatřit ve výloze divného krámku panenku, co vypadá trochu jako já. Dveře jsou zavřené - anebo nejsou? Nakonec se dá vstoupit a té panenky, co chvílemi mizí a objevuje se, moci se tak dotknout! Něco se změnilo. To se nemělo stát! A krámek a popsaná zeď čekají na dalšího návštěvníka ... (xargos)

(více)

Recenze (93)

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Město působí dost pražským dojmem. Plakát vedle výlohy je v češtině: „Pozor! Naše děti (nečitelné) Nenechávejte je bez (vícero různého textu a zcela dole:) Nebezpečí“. Na jednom z plakátů na protější zdi (odraz od skla výlohy) je německy Ja! Při jiném pohledu na protější zeď je opět vidět plakát v češtině (tentokrát se slovem „Nebezpečí“ zcela nahoře) a vedle něj plakát v azbuce. DÁL SPOILERY Ano, je to asi nejděsivější druh hororu, zanechávající pocit asi takový, jako je ta postavička na kole. Ale napadají mě dva nežánrové výklady: 1. honba za svojí podobou končí uvězněním ve své podobě (nemusí být nutně myšlena fyzická podoba) bez možnosti pohybu - zůstáváš uskladněn mezi jinými "svébytnými podobami". A vlastní podoba je velké lákadlo. 2. Skoro jako nenarozené děti: takhle nějak byste vypadaly, kdybyste přišly na svět; nepřišly jste, nejste. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Bojim. A podruhé, když jsem si přečetl ten Adámkovo antipotratní rozbor. Hezké to bylo. Krátké. Hlavně tedy krátké. Za to hvězda navíc. Proč to samé vyprávět ve dvouhodinovém opusu, když pětiminutový formát postačí až až. A ještě nechá prostor kruté představivosti. Považte - nedávno jsem viděl obchod a v něm vystavená dilda všelikých rozměrů a barev.... ještě že jsem se na tu protilehlou zeď nepodškráb. Přesto, že se mi chtělo tolik, tolik chcát... ()

Reklama

R´Hell 

všechny recenze uživatele

Nejlepší způsob, jak vytvořit zajímavou, možná i trochu děsivou atmosféru je vybrat si něco, co děsivé vůbec není, třeba hračky. A stejně jako se to kdysi osvědčilo u panenky Chucky či v Burtonově Noční můře, stejně to může fungovat i u krátkého, na první pohled roztomilého animáku jako je tento. Stačí jen skvělý nápad a trocha šikovnosti a na světě je další krátký film, který stojí za zhlédnutí. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Príjemne jednoduchá bábkarská jednohubka s lahodnou animáciou, perfektnou hudbou a dômyselnou atmosférou, ale priznajme si, takých už bolo. Možno byť to trochu originálnejšie alebo strašidelnejšie, šiel by som vyššie. 70% Video tu. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Na zdi vedle tajemného obchodu je možné zahlédnout plakát v češtině, který poukazuje na nutnost dávat na děti pozor. (JoranProvenzano)
  • Alma znamená ve španělštině "duše". (Saku)

Reklama

Reklama