Reklama

Reklama

Toužila po lásce, ale dočkala se jen chladu. Doufala v bezpečí, ale nikdo jí ho neposkytl. Věřila, že bude lépe. Ale...
Držitelka Zlatého glóbu a na dva Oscary nominovaná britská herečka Samantha Mortonová se ve svém režijním debutu vydala do vod minimalistického, vyzněním však silného psychologického dramatu o životě dívky, pro níž zůstávaly všechny dveře vždy zavřené. Jeho hlavní hrdinka, jedenáctiletá Lucy, už od malička musela zakoušet příkoří, která se sice tváří románově, ale jinak jsou psána reálným životem. Otec ji týral, matka nikdy neprojevila zájem. A ani po umístění do dětského domova se mnoho k lepšímu nezměnilo. Ponižování zde bylo na denním pořádku, stejně jako útoky, a vše korunoval absolutní nezájem ze strany těch, kterým Lucy věřila. Proto také nebezpečně rychle mentálně dospívající dívka začala lnout ke společnosti Lauren, v domově žijící zlodějky, a proto také brzy začala z tohoto domu smutku utíkat a hledat spásu na anonymních ulicích nevšímavého Londýna. Ani zde ale nebývá pomoc snadno k nalezení. A Lucy se propadá stále níž a níž, blíž ke skutečné tragédii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

hygienik 

všechny recenze uživatele

Tešil som sa a bolo na čo! Pozoruhodný snímok so skvelou kamerou, dobrým strihom a charizmatickou hrdinkou, ktorej tvár vidíme v zábere 70% filmu. Popri tom počúvame dialógy, ktoré sa z času na čas vôbec Lucy netýkajú, inokedy sa o nej hovorí, akoby vôbec ani nebola v miestnosti! Je zmietaná životom, navonok to berie stoicky, ale neustále túži po mame, a tak uteká... Tento film presne vystihuje citát, ktorý zaznie: "Octl jsem se v temném lese protože jsem sešel z přímé cesty..." Každý sa tu pretĺka ako vie. Je pravda, že v druhej polovici film stráca spád a atmosférou sa približuje k inému ostrovnému filmu o "nadbytočnom" dieťati, http://www.csfd.cz/film/254690-fish-tank/ ale Nemilovaná bola pokojnejšia, menej naturalistická. 70%. Iné podobné zaujímavé filmy 1. http://www.csfd.cz/film/286796-10-1/ 2. http://www.csfd.cz/film/255314-dustbin-baby/ 3. http://www.csfd.cz/film/237633-obrazky-hollis-woodsove/ ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Programovo nekomerčná a nenápadná TV snímka, akoby len tak zaznamenávajúca každodenne bezútešný život štatisticky jedného z desaťtisícov britských detí, kt.doplácajú na chaos doby a s ním spojenú neschopnosť dospelých správne sociálne fungovať. Nevďačná téma vnímaná optikou ženy, režisérky, s dokonale nesentimentálnym (a v rámci klasicky spracovaného filmu) vizuálne originálnym záverom. ()

Reklama

Nautila 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha možných fádních příběhů anonymních dětí, snímaný téměř poetickou kamerou, která ho mění na něco úžasného.... v průběhu mi permanentně tekly slzy. Smutná tvářička holčičky, která je pouze unášena okolnostmi, ale které nikdo nepodá pomocnou ruku a nikdo k ní nepronikne, protože je jen další v pořadí, nezajímaná. Neustálý, bezejmenný smutek, bloudění ve vlastním světě, izolovaném od světa ostatních. Pomalé tempo, ohlušující ticho, bezvýznamné řeči cizinců, scéna se srnou, andělská čistota a zároveň naprosté prázdno... Na ten film musí být člověk zrovna správně naladěn, já měla to štěstí, jinak může být divák tempem uvláčen... ale i kdyby, ten herecký výkon malé anonymky za to stojí. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Veľmi smutný obraz osamelého dievčatka, ktoré sa z jednej kaše dostáva zasa so druhej. Rodičmi odmietaná, spoločnosťou nechcená jednoducho vždy na druhej koľaji. Osud beznádejne smerujúci k osudu Lauren, Lucyinej už takmer dospelej spolubývajúcej.Neriešiteľnosť jej situácie je ochromujúca a depresívna. Smutný obraz, ktorý namaľoval sám život a žiaľ je obrazom nie ojedinelým. Príbeh, ktorých je tisíce, ale určite stojí za to, aby mu bola venovaná pozornosť. Zaujalo ma to. Nie som si však istá, či spôsob uchopenia a stvárnenia témy bol úplne správny. Neviem presne pomenovať čím to bolo, ale mám pocit, že niekedy to tí režiséri s tou prílišnou tichosťou záberov už preháňajú. Niekde proste slová treba a nemyslím tým teraz fuck a shit, ktorých tu bolo hojne. Áno je to možno reálne a vytvára to atmosféru reality, ale príbeh to žiaľ vytvoriť nedokáže. Nevylepšila to dokonca ani účasť Roberta Carlyla a Lauren Socha s jej nezameniteľným prízvukom. ()

Tatatranka 

všechny recenze uživatele

Tam kde se Lucy dotkne světla, zapráší. Do času, který umí zastavit jen rozespalé dítě, napřahuje Panny Marie náruč naprázdno. - Milující, nemilovaná. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama