Reklama

Reklama

Oldřich Navrátil v hlavní roli příběhu muže, který se snaží prosadit zřízení chráněné krajinné oblasti a zachránit tak přírodní vodní zdroj. (oficiální text distributora)

Recenze (12)

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tak pánové, to byla móda co? Ty kraťasy. Já tedy ihned bez přemýšlení dávám dvacet. I když musím podotknout, že skutečně jen za oděv té "herečky", protože to co předvedla snad ani není herectví. Ale prostě jí to "seklo". Dalších dvacet procent dávám tématu a závěru. Ten je sice až příliš optimistický, ale budiž. Škoda, že nenalézám další pozitivum. Ale dobře zahrál i pan Havelka, kterého nemusím. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

Idealistický predseda MNV stráca podporu obyvateľstva ním spravovanej viesky a na frontálny útok sa chystá JRD, uprednostňujúce plný bachor pred trvalejšími hodnotami. Na pomoc našťastie prichádza enviromentálne založená študentka/neherečka, pridá sa aj cigaru bafkajúci odborník Havelka, na schôdzi spoločne všetkým zázračne otvoria oči a všetko dobre dopadne. Nádherne naivné, väčšinou dobre zahraté, rozumná stopáž, takéto inscenácie ja môžem. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Televizní film o záchraně jedné louky, kde je pitná voda a vzácné květiny. Výborně zahrané, zejména Olda Navrátil v roli předsedy MNV. Takové inscenace mají stále co říct, v dnešní době se už nic podobného netočí. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Bylo to snad dočasné prozření, že obvykle strašlivý trouba Oldřich Navrátil ztvárnil svou snad nejlepší roli. Tedy alespoň co jsem já doposud viděl (tj. 31 postav). Sice tohle drama zas tak moc dramatický není, asi že je dost průhledný, ale krom hlavního hrdiny se najdou i další dobré výkony, například opět charismatický Ivo Kubečka či kouřící Ondřej Havelka, který také vyjímečně není trouba ani floutek. Hlavní zápletka je slabší odvar boje o vkusné pobourání Starého Kunštátu, laxnost okolí vybičuje bodrého předsedu MNV k zatvrzelému postoji v klíčové otázce i navzdory vlastní rodině a díky práci do roztrhání těla se dobrá věc nakonec... hádejte! Nízkorozpočtové zpracování kombinuje scény v exteriérech se studiovými kulisami a asi nejdražším efektem je naklaďák v úvodních několika minutách. Vzhledem ke stopáži se docela podařilo zabránit hluchým místům, ale i tak váhám mezi dvěmi a třemi hvezdičkami. Tak řekněme dvě lepší, protože to je tak vidět jednou? ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Neškodný film z dob nedávno minulých o boji předsedy MNV proti větrným mlýnům socialistického plánování a byrokracie jako takové. Navíc se nebojovalo o nové rekreační zařízení nebo melioraci, ale naopak o kus přírody. Sice se v něm hnulo svědomí především díky nohaté studentce, ale i manželka nakonec pochopila. Scéna v závěru ze schůze byla z dnešního pohledu směšná, ale ty politické proklamace byly součástí tehdejšího života. Závěr byl navíc vtipný. Někdo se prostě pro blaho lidu rozdá. Potěšil mě Oldřich Navrátil i Ondřej Havelka. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • V čase kolem 27:53 je ve scéně u krajského konzervátora možno spatřit v pravém horním rohu mikrofon zvukaře. (rakovnik)

Reklama

Reklama