Reklama

Reklama

Návraty do bílé samoty

(TV film)

Obsahy(1)

Portrét polárního cestovatele Miroslava Jakeše, toužícího být mezi ledem a sněhem co nejdéle. Portrét polárníka Miroslava Jakeše, muže, který nesporně patří mezi současné české osobnosti. On sám sebe spíše označuje za polárního cestovatele a průvodce. Skromnost hraničící téměř s plachostí a nenápadnost vůbec, je základním povahovým rysem tohoto výjimečného muže. Nikdy a nikde své výkony nepropaguje, ovšem na severním pólu byl osmkrát a Špicberky navštívil dokonce čtyřicetkrát.
„Polárník to není člověk, který je v těch podmínkách pět nebo deset dní a celou dobu se těší až to skončí a vrátí se domů, ale ten, kterému se z Arktidy nebo Antarktidy domů nechce, líbí se mu tam a touží, aby tam mohl být co nejdéle", řekl režisérovi filmu při jednom rozhovoru. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Cimrmanovské téma trochu jinak - pohled na Jakešovu osobnost a do převážně polárních oblastí s expedičními záběry a vyprávěním rodiny, členů zájezdů a samotného polárníka. Dokumentárně nepříliš atraktivní ()

Reklama

Luke7 

všechny recenze uživatele

Zajímavé byly historické expedice Jakeše. Jaké měli tehdy vybavení, finance a podmínky. Škoda, že záběrů z polárního oblasti je málo. Shlédnuto v rámci MFOF Opava 2010. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Pěkné obrázky s neatraktivním slovním doprovodem působí víc jako reklama, hlavně když tam Standa Bartušek přirovnává polárníka Miroslava Jakeše, který devětkrát zdolal nejvyšší horu Jižní Ameriky, Aconcaguu, k Jekyllovi a Hydovi... Ve srovnání s dokumentem o výstupu ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Mě se tento typ krajin nelíbí, ale ta pustá prázdnota se dobře sleduje z postele. Ta první skupina dobrodruhů to měli horší jak koncentrák, takže je pro mě záhada co je to napadlo. Mě přijde zvláštní když někdo jede do Chorvatska na stejné místo osmkrát, ale osmkrát se doplahočit na severní pól nebo na Akonkaguu to je tedy něco... ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama