Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 2 (1990) (série)


Dáma se závojem (S02E02)

(epizoda)
  • Velká Británie The Veiled Lady (více)
TV spot

Obsahy(1)

Poirot si zoufá z nedostatku práce a obává se, že již samotná jeho existence donutila všechny zločince zanechat zločinu a stát se řádnými občany. Vrchní inspektor Japp se jej snaží vytrhnout z chmurných myšlenek a vypráví mu o loupeži v klenotnictví, která by jej mohla zajímat. Lupič byl sice na útěku zadržen uvědomělými občany, ale až na policii se zjistilo, že drahokamy, které u něj byly nalezeny, jsou falešné. Ty pravé již mezitím stihl předat svému komplici. Skutečné rozptýlení však znamená až nový případ. Poirota požádá o schůzku záhadná dáma se závojem. Představí se jako lady Millicent Castle-Vaughnová, dáma, jejíž život plní řádky společenských rubrik všech novin. Prosí detektiva, aby jí pomohl, stala se totiž obětí bezohledného vyděrače. Poirot se pouští do pátrání, které jej zavede až na opačnou stranu zákona. Ani to však geniálnímu detektivovi nezabrání v odhalení překvapivých souvislostí. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (50)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O co jde - vášnivá mladá lady se strachuje ohledně zveřejnění dopisu, jež napsala svému milému do povodí Orinoka. Lady si hraje na paní důležitou a přitom nedá dohromady ani 20,000 liber šterlinků. Po odstranění "burky" Hastings neodolá dodati "dobrý bože", což poukazuje na počátek jeho možné stalkerské budoucnosti. Hastings by se v téhle epizodě dal charakterizovat mnoha způsoby: a) Tupý poskok hraběte Drákuly či b) Možný člen Ligy spravedlivých. Tato epizoda je plna exkluzivních zážitků, per esempi: Hercule se poprvé od vojny věnuje fyzické aktivitě (rozumějte jízdě na kole), v stylovém "sáčku" s baretem vypadá o dvacet let mladší a normálnější a konečně neúspěšně hledá inkriminovanou listinu v hrnci na bramborový salát. Tupý poskok proskočil oknem jak Tom Cruise v MI3, což nejspíš chtělo kaskadéra. Usvědčená proradná lady má slovník jako dobytek, což odradí stalkera Hastingse od předspacích myšlenek na vulgární lady. A proč to celé nezakončit pouštěním lodičky v Hyde Parku? 82% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkom iný Poirot: bez obleku, dokonca v montérkach a na opačnej strane zákona. Všetko splní svoj účel a jeho ťahy sa ukážu ako správne a opodstatnené. Na záver netradičná až groteskná naháňačka a prekvapivé odhalenie, pri ktorom sa dá odpustiť aj pár nedoriešených záležitostí. –––– Bol by som geniálnym vykrádačom trezorov, keby som nebol najlepším detektívom. ()

Reklama

PhillM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z počátku se sice do člověka vkrádá pocit, že celý příběh je ukraden tomu jedinému ještě o kousek lepšímu detektivovi z Baker street (narážím samozřejmě na Případ Charlese Augusta Milvertona), ale nakonec tomu nejde dát míň než absolutorium, neboť Hercule na bajku jest prostě nezapomenutelný. Finále bylo pro mě coby muzeofila už jen takovou příjemnou třešničkou. Subjektivně jeden z nejzábavnějších Poirotů. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S02E02. O neco slabsi zapletka tentokrat bez vysetrovani vrazdy. Poirot ma najit kompromitujici dopis v dome jisteho Lavingtona, z cehoz se vyklube nakonec zcela jina zalezitost. Tento dil je dalo by se rict o neco "akcnejsi" :) Uz na zacatku Poirot uvazuje nad tim, jake by to bylo dat se na drahu zlocinu, ze by ho nikdy nedopadli. No, ukaze se, ze v tomhle oboru ma jeste co dohanet :) Epizoda tedy docela vtipna, na ktere mi vadila jen zaverecna schovavacka v muzeu, ktera na dnesni dobu pusobi trochu hloupe, kdy napr. inspektor Japp ani nevytahne pistoli pri hledani nebezpecnych zlocincu, ale holt "Poirot" neni akci nabity "S. Holmes" R. Downeyho Jr. :) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už od začátku bylo trochu jasné, kdo vlastně bude za záporáka, ale to, jak se celý příběh vyvíjel, to je přece jen dostatečně zajímavé na to, aby to člověka zaujalo a on vydržel až do konce. Honička v muzeu je celkem zábavná a musím říct, že se mi velmi líbí, jak se v seriálu neustále mění prostředí. Poirotovi to sluší. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama