Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po událostech v Hajime no Ippo se Makunouchi Ippo stal novým japonským šampionem v pérové váze a je připraven obhájit svůj titul proti prvnímu vyzyvateli. Jeho prvním protivníkem je bývalý šampion v pérové váze a student medicíny, Sanada Kazuki. Jako důsledek dlouholetého sporu, Sanada je trénován bývalým Kamogawovým (Ippův trenér) soupeřem, Hamou Dankichim. Co dělá věci mnohem horší je to, že Sanada pracuje v té samé nemocnici, kde je Kumi, Ippova tajná láska, sestřičkou, a všichni přejí Sanadovi vítězství. Ippo tedy musí obhájit svůj titul, aby získal i svou lásku. (Jigvell)

(více)

Recenze (4)

Wysch 

všechny recenze uživatele

Oproti Naslundově komentáři tu bude stát můj. Film se skutečně řadí za konec prvních šestasedmdesáti dílům Hajime no Ippo. Ippo jako šampion pérové váhy čelí svému prvnímu vyzyvateli, který je hlavně doktorem v té samé nemocnici, v jaké pracuje i Kumi, Ippova (ne)tajná láska. V prvních minutách se krátce seznamujeme s tím, co se stalo ihned po Ippově vítězství (narozeninová oslava) a hlavně nastolení nové cesty jako japonského šampiona. Znovupřipomenutí Ippova primárního cíle, totiž souboje s Miyatou, a seznámení se s Ippovým protivníkem je poté přetlačeno sekundárním problémem celého snímku - totiž aby se Ippo konečně Kumi vyznal. Po vtipném souboji v páce se svými senpai Ippo všechno jako vždy díky své plachosti pokazí a následuje upřímný trénink na souboj s bývalým šampionem jr. pérové váhy, Kazuki Sanadou. Souboj je zpestřen dávnou historií kauče Kamogawy s trenérem Dankichim, který s Kamogawou a Nekotou bojoval v poválečné éře. Řada psychologických otazníků, které jsou naznačeny, pak primárně vyznívá v souboji. Koncept filmíku je tu stejný jako v původním seriálu, byť se snaží být zpestřen vědeckým vysvětlením samotného boxování (z pohledy Sanady, který je prostě lékařem a ví, kam má svoje pěsti směřovat). Příběh pro vysvětlení úvodu druhé sezóny (New Challenger) a pro fanoušky jako takové. Animace je zde již ta, kterou poté vybrousí druhá řada - čili nesouhlasím s Naslundem. Je to ve své podstatě jen pro všímavé část, která v některých momentech vzpomíná a tu a tam rozesměje. Japonský dabing naštěstí zůstal původní (-> Kumi). 80% ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Film se řadí za konec původního seriálu. Naštěstí nejde o dlouhý opakovací díl, jak by se z názvu mohlo zdát, ale vypráví o dalším Ippově souboji s... vlastně ani nevím, kdo to má být, ale tradičně to je někdo supersilný z dobrými důvody, proč bojovat :-) V podstatě se od seriálu nezlepšila animace a všechny ty kliše, které se povedlo seriálu vymyslet a profláknout, tak jsou zde tak hojně zastopena, až to občas nudí. Pár momentů je světlých, ale jinak bych řekl podprůměr toho, co můžete vidět v seriálu. Prostě udržovací souboj, který nic nikam neposouvá a nemůže se tak rovnat všem předchozím. ()

Saraph 

všechny recenze uživatele

Úplně jasně jsem si vzpomněl na sérii filmů Rocky, konkrétně jak si obhajoval svůj titul. Teď, když už je Ippo šampiónem, přichází první vyzyvatel. Z mého pohledu mírně lepší než původní série, I to, jak Ippo umí některé speciální techniky, se zdá celá věc záživnější. ()

Reklama

Reklama