Reklama

Reklama

Hadžime no ippo: The Fighting! – Kimura Tacuja vs Mašiba Rjó

  • Japonsko はじめの一歩 THE FIGHTING! 木村達也vs間柴了 (více)

Obsahy(1)

Spousty let se Ippův přítel Kimura snažil jako boxer dosáhnout vrcholu v lehké váze, ale titul mu vždy unikl. Nyní, konečně přichází šance, která se jen tak neopakuje. Vítěz dostane pás šampióna. Soupeř se zdá být neporazitelný, Kimura se však nekompromisně rozhodl, že buď porazí Mashibu se svým nově vytvořeným úderem nebo se svou kariérou boxera skončí navždy! (Jigvell)

(více)

Recenze (4)

Wysch 

všechny recenze uživatele

O kus lepší než Champion Road, to má Naslund pravdu. Mashiba vs. Kimura se odehrává (snad jako v manze) ihned po první řadě Hajime no Ippo (čili před Champion Road) a nastoluje obdobné problémy jako běžně, až na to, že tentokrát hlavní roli přejíma Tatsuya Kimura, ortodoxní outboxer, který se v souboji postaví proti Ryu Mashibovi, velkému bratru sličné Kumi, do níž je Ippo zamilován. Mno... a tak se tu Ippo míhá jen jako prostředník mezi dvěma světy a... Kumi se s ním odmítá vídat právě kvůli tomuhle souboji, Kimurově prvním boji o titul. A jak tenhle boj dopadne si nechám pro sebe a ostatním doporučím jej jen vidět. Délka jako tři epizody není strašná a Kimurův trénink je v mnoha ohledech působivější než ten Ippův. Byť nakonec přebírá Ippovu tvrdohlavost a kuráž.... 90% ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Druhý film Ippa se odehrává někde kolem prvního filmu a jak mě ten zklamal, tak tenhle potěšil. Hlavním hrdinou tentokrát už není Ippo, kterého jsme viděli snad příliš mockrát. Dokonce jsem v seriálu i párkrát fandil proti němu. Tentokrát je hrdina asi nejzastrčenější známá postava... Kimura. Ten se má postavit v zápase o titul proti popravčímu Mashibovi, jak asi rozeznáte z názvu. Kupodivu jsem slovo popravčí převzal z filmu a taky je to první, které vás napadne, když Mashibu uvidíte. Osobně doufám, že se nikdy nedostane do žádného z mých snů. Freddy mi stačí. Ale v čem je to o tolik lepší? Prostě se podívejte... pořádné motivace, velmi strategická příprava, inteligentní souboj, minimum klišé a navíc pár výborných vtipů. Prostě Ippo v nejlepší podobě. ()

Saraph 

všechny recenze uživatele

Mashibu nemám moc rád, a sice proto, že kvůli němu vypadá celé Hajime no Ippo až příliš nereálně. Jeho dvoumetrové hnáty mi přijdou doslova k smíchu a jeho neustálé ohánění se levačkou je nehorázně nudné a nezáživné. Samozřejmě, že klasická výdrž 50 tisíc úderů do obličeje je i zde, bez toho by to nebyla ta pravá zábava. Za mě stále 80 %. Kvalita se nijak výrazně nevychyluje z pomyslné linie seriálu. ()

fablefavorit 

všechny recenze uživatele

Zasazen přímo po konci základního seriálu je Mashiba vs Kimura povinnou podívanou pro všechny, jež se původ HnI líbil. Kvalitativně strká svého filmového souseda Champion Road hravě do kapsy, Kimurovo pouť je zajímává a dojemná zároveň, a po celý zápas jste prostě nuceni mu držet palce. Trošku zklamala absence nějakého výraznějšího dění mimo ring, ale tentokrát to není o Ippovi, takže odpuštěno. ()

Reklama

Reklama