Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak se ubránit hříchu, když je touha po úspěchu a zdánlivé solidnosti mocnější?  Osud přeje pilným a ambiciózním a Vincentův život je toho dokladem. Mladý a úspěšný právník s luxusním domem, reprezentativní ženou a vyhlídkou na post historicky nejmladšího děkana fakulty si dosud na nepřízeň štěstěny rozhodně stěžovat nemohl. Jenže právě když hodlá opět o stupínek posunout své šance na získání vytouženého místa nenucenou sklenkou s kolegou, o jehož vysoké morálce je bytostně přesvědčen, stane se nechtěně svědkem nelítostné vraždy. Zmaten směsí vlastní zbabělosti a obav o kariéru se rozhodne zločin krýt a svého někdejšího přítele Fernanda se pro jistotu stranit. Změna chování ale neunikne Vincentovu konkurentovi, který pomalu leč neomylně poodhaluje skutečný sled pohnutek a událostí. Nezbývá než si vybrat, zda riskovat prozrazení nebo se přidat na Ferdinandovu stranu. Zodpovědnost za rozhodnutí bude však třeba nést po celý život. Napínavé psychologické drama, vznášející otázky o rozpoznatelnosti dobra a zla zahalených do matoucího pláště solidnosti, je druhým celovečerním filmem španělského režiséra Juana Martíneze Morena. Podmanivý výkon obou hlavních hrdinů v podání E. G. Caby a T. Ulloy získal v českém znění další rozměr kongeniálním dabingem Viktora a Martina Preissových. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Vincent se jednou ocitl v nepravý čas na špatném místě a viděl něco, co mu způsobilo velký šok a morální dilema. Ke své smůle udělal špatné rozhodnutí, které vedlo k dalším chybným úsudkům a krokům a na jejich konci byla spoluúčast na zločinu. Nejde ani tak o kriminálku, jako spíš o psychologické drama člověka zmítaného pochybnostmi, strachem a nedostatkem vůle. Ten film, resp. jeho scénář, má své mouchy, někdy se posouvá vpřed podivnými náhodami a některé kroky jeho postav mi přijdou odtržené od reality, ale ta psychologická rovina je zajímavá a s přibývajícími minutami, kdy se stupňuje vnitřní konflikt i tlak okolí, stoupala i má spokojenost. Ale vzhledem k výše zmíněným nedostatkům se nikdy nepřehoupla přes silné tři hvězdičky. Vincent si myslí, že je dobrý člověk, já spíš, že je to konformista, zbabělec a pokrytec. Celkový dojem: 65 %. ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Být v nevhodný čas na nevhodném místě, i když je to zahrada nejlepšího přítele, se vskutku nevyplácí. Takové vnitřní dilema, citovou a pocitovou bouři, všudypřítomný vnitřní rozpor a uvědomování si skutečnosti a morálního pádu a vědomné lži spojené se zhnusením sebou samým... Doživotní trauma, které zbaběle neotevře ani před svojí úžasnou ženou... Na jedné straně veliká odvaha chránit přítele, na straně druhé obrovská zbabělost... Tak takový pocit by hlavní hrdina jistě nikomu nepřál. Věrohodné výhony obou dvou hlavních hrdinů a po dlouhé době velice slušný dabing. Nicméně bych uvítala atmosféru originálu a tím by těch pět estrellitas sedělo asi mnohem líp. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Aneb "Jak ztratit sebeúctu v 10 dnech". No, s těmi 10 dny je to samozřejmě přestřelené, ale zkratkovitě by případný podtitul mohl znít i takto. Snímek o tom, že někdy jeden špatný krok může ovlivnit život člověka fatálně, hlavně po morální stránce. Žít s pocitem spoluviny bych tedy nechtěl a na Vincentově případu je vidět, jak se poměrně rychle stane z ryzího klaďase pokrytecký sráč, což překrylo i zřejmou původní pohnutku pomoci příteli. Výsledek je ten, že pomoc nakonec pořebuje hlavně sám Vincent, jemuž se život od spatření vraždy začíná bořit jako domeček z karet... Španělská kinematografie se opět blýskla a je vidět, že k natočení kvalitního dramatu není třeba plejády hvězd ani stovky miliónů dolarů. ()

ludovit14 

všechny recenze uživatele

Tak táto dráma od J. M. Morena,mi pripomenula staré časy Majora Zemana,alebo Derricka.Pre mňa tento film bol dosť nudný a mal som čo robiť to dopozerať.Tento príbeh je už veľmi otrepaný-o dvoch priateľoch,keď jeden z nich zabije svoju manželku a druhý priateľ je svedkom vraždy a samozrejme ho aj kryje.Keď ich odhalí kolega z práce,tak ho spoločnými silami zabijú-nakoniec sa starší obetuje a všetkému sa prizná v liste na rozlúčku,ktorý napísal.KONIEC príbehu!HOD:43%.A vôbec to nie je napínavá psychologická dráma-ako uvádza distribútor.PS:Škoda času! ()

=woody= 

všechny recenze uživatele

Ahoj všichni! Zlatí plešouni ještě házejí prasátka do našich duší a laťku zanechali proklatě vysoko! Dát komornímu španělskému televiznímu dramatu plnou palbu, stejně jako velkolepému Hugovi, nebo absolutnímu vítězi Artistovi, nevypadá moc důstojně, jenže co se dá dělat, když byl výborný! Vraťme se z Kodak Theatre zpět do reality - do pekelně drsné reality, ve které není správných rozhodnutí.. Ani bezchybných lidí.. Asi největší devízou filmu je skvělý a originální scénář, který se rozpíná a graduje, spolu s atmosférou - na to jsou španělé fakt dobří.. Mějte se filmově, Woo. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama