Reklama

Reklama

Ostrov zapomnění

(festivalový název)
  • Japonsko Hottarake no shima: Haruka to mahō no kagami (více)

Obsahy(1)

Haruka je mladá dívka žijící sama s otcem, jenž však tráví většinu času v práci. Když její maminka ještě žila, vyprávěla jí příběhy o liščích lidech, kteří odnášejí zapomenuté věci do své říše. Až když nastoupí na střední školu, uvědomí si, že nemůže najít své oblíbené ruční zrcadlo, které jí matka dala těsně před svou smrtí. Jednoho dne však u chrámu narazí na podivnou liščí bytost a pronásleduje jí do země zapomenutých věcí. (Raztubyl)

(více)

Recenze (8)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Ha! Odteď, když něco ztratím, mám další potencionální podezřelé, krom ponožkožroutů (hrozně blbě se hubí), pidilidí, nebo Jawů (zdivočelé motocykly československé výroby zrovna nemyslím) jsou možní pachatelé i tihle liško-cosi! Docela povedená varianta na téma " Dívka se ocitla v tajemném světě ", tentokrát s přiznanou inspirací v Alence v říši divů (kterou jsem tam ovšem cítil spíš vizuálně, než-li v příběhu). Docela by mě zajímal rozpočet a jeho porovnání s jinými anime (pokud tohle budu vůbec jako anime brát), protože... Animace počítačem sice nevypadá nejhůř, což je pro mě příjemné překvapení, jelikož tyhle 3D modely většinou z hlouby krevní pumpy nesnáším, ale stejně by tomu víc seděla klasická kresba, ačkoliv tahle to alespoň nenutí moc často ku srovnání k Hajao Mijazakimu. Kdyby se někdo pustil do dabingu, určitě by se našli děti, které by se do téhle pohádky zakoukali a jelikož je to právě a jen zábavnou pohádkou, budu tak brát i v hodnocení - dobrá, oddechová, přitom zajímavá a i nějaká ta emotivní scéna by se našla. ()

HakuSaku 

všechny recenze uživatele

Sympatická animovaná jazda ktorú som si celkom oľúbil. Človek sa nezbaví dojmu, že ide o podobný námet ako v snímke "pidilidi". Malý mužíčkovia ktorý si "požičiavali" veci "veľkých" ľudí. Kam miznú všetky poklady detstva keď postupne stárneme? V tomto príbehu stretávame fantastické tvory, ktoré zhromažďujú všetky tie malé objekty ktoré padli do "oblivionu" tak ako boli zabudnuté ich skutočnými vlastníkmi postupne ako vkráčali do dospelosti. Tieto stvorenia sa prikrádajú do našeho sveta z inej dimenzie pod rúžkom tmy a nespozorovaný si berú naše odhodené a zabudnuté "poklady" to ich sveta. Tam kde pomoci nich si stavajú ich vlastné mesto. Rozprávková miesto, ktoré volajú... Ostrov Oblivion! Dal by som aj lepšie hodnotenie, ale zdalo sa mi to pretiahnuté a prial by som si aby sa viac zameriavalo na život v meste. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Pěkný fantastický svět inspirovaný Alenčinou říší divů ve slušné počítačové animaci zaujal, samotný příběh o hledání ztraceného zrcátka a zapomenutých vzpomínek ale příliš neoslovil: přímočaré putování protkané dětinsky hektickými honičkami, s umělými a velmi očekávanými emocemi a standardním závěrečným pochopením. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Vizuálne krásna, vtipná a zároveň aj trochu dramatická rozprávka, podľa slov producenta čiastočne na motívy Alice v Krajine zázrakov, so zaujímavým dejom a niekoľkými vskutku nezabudnuteľnými scénami (balóny, zrkadlá vo vzducholodi či delostreľba ohňostroju), rovnako ako krásne nadizajnovanými postavami. Zhliadnuté 23. 9. na neoficiálnej európskej predpremiére v rámci prednášky riaditeľa I.G. Production Mitsuhisu Ishikawy na Comics Salóne 2012. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama