Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyprávění ze současného Německa paralelně sleduje osudy dvou lidí – Christophera, který navázal zvláštní vztah s mladou vietnamskou dívkou, již zachránil před kuplíři ze Saigonu, a policejní vyšetřovatelky, kterou před lety opustil manžel a ona se teprve nyní dozvídá důvody jeho jednání. Tito dva se setkávají, když je Christopher obviněn z vraždy. Postupně si vyprávějí své příběhy a divák spolu s nimi odhaluje dávná i současná tajemství. Ponurý příběh doplňuje celkově depresivní atmosféra prostředí – starý neuklizený byt, sterilní vyšetřovna či opuštěná chata hluboko v lesích. Mysteriózní film nikoho nesoudí a bez přílišné sentimentality ukazuje příběhy dvou lidí, kteří se dostali do složité životní situace. (Zuzitto)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Všetci sa išli posrať z jednej šikmookej adolescentky a keby tá puča (policajtka) nebola celý film na šrot a on sa aspoň dvadsať razy nesklátil na zem, tak by tej iritujúcej nudy mohlo byť kľudne o 45 minút menej! ()

arie 

všechny recenze uživatele

Obraz jedincov, ktorých duša prežíva v temnotách odpudivej stoky. Akýkoľvek pokus o útek sa javí ako nezmyselný, akýkoľvek náznak citu sa končí ako prelud blázna, ktorý uveril svojej naivite. V temnote sa ale prchavo objavuje nebadateľný záblesk svetla, ktorý môže pre stratencov predstavovať poslednú nádej na dosiahnutie relatívneho šťastia. Jeho slabá žiara však môže kedykoľvek vyhasnúť. Ťaživou depresiou prešpikovaný príbeh o osude ľudí, ktorých mizernú realitu prepojila náhoda, poňali nemeckí tvorcovia frontálnym útokom na divákove emócie. Nezriedkavé iracionálne konanie postáv a až násilné lipnutie na dramatizácii príbehu však výrazne redukujú výpovednú hodnotu snímky. Fascinujúca Corinna Harfouch je vo svojom hereckom koncerte hnaná do extrémov, v ktorých jej postava hraničí až s karikatúrou. Celkové vyznenie filmu sa tak rozplýva v zbytočnej hre na efekt, po ktorej zostáva len niekoľko konvenčných pejoratív adresovaných beštii v ľudskej koži. ()

Reklama

dormouse 

všechny recenze uživatele

Toto je film, kterému škatulka "drama" opravdu svědčí. Těžké depresivní a ne příliš uvěřitelné osudy nešťastných lidí, kterí se špatně zamilovali, nebo osudové nedorozumění zcela změnilo jejich život. Co je na filmu dobré: herecké výkony, absence melodramatických gest. Co je na filmu špatné: nepravděpodobnost, nepochopitelnost jednání hlavních postav, nejasný konec a vyznění a hlavně skutečnost, že postavy jsou vesměs nesympatické a divák se s nimi nemůže ani ztotožnit, ani jim držet palce. ()

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Lahudka na zaver Febiofestu, silny pribeh s charismatickymi herci a prekvapivym rozuzlenim. Mlady nemecky film v poslednich letech zaziva obrovskou obrodu a tento snimek je toho dalsim dukazem. Dekuji a jen tak dale. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Mohl to být skutečně velmi emotivní a silný zážitek, protože námět sám o sobě byl skvělý. Ovšem celé zpracování silně pokulhávalo a naprostá absurdnost až neuvěřitelnost některých scén s mnohdy nesmyslnými dialogy to celé zazdila. Jedině snad výborný herecký výkon sice v téměř stále podroušeném stavu Corinny Harfouch stojí za zmínku. Velká škoda a ty tři horší hvězdy jsou hlavně za ten námět a vizuál, jinak bych šla ještě níž. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama