Reklama

Reklama

Lehkomyslná a žoviální Babou si se společenským úspěchem nikdy hlavu příliš nelámala. Přesto se rozhodne srovnat si život, když zjistí, že její dcera se za ni stydí natolik, že ji nechce pozvat na svou svatbu. To tne její mateřskou lásku do živého a Babou si najde práci. Bude prodávat byty ve společném vlastnictví v Ostende. Až na to, že uprostřed zimy se potenciální kupci právě nehrnou. A pokušení nechat všechno plavat je tak silné... Babou však vytrvá, pevně rozhodnuta znovu získat úctu své dcery a dát jí pořádný svatební dar. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

Ashar 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si říkal, ta baba je úplně praštěná a trhlá! Postupně si ale získala mé sympatie svým osobitým přístupem k životu, citem k druhým a nesobeckostí. Babou je žena, která se Vám postupně dostane pod kůži. Film je vtipný a nelze zde očekávat přihlouplé americké sprosťárny, které shazují z gauče dementní retardy, dávících se popcornem a kolou. ()

štíple 

všechny recenze uživatele

Film byl uveden v rámci Festivalu francouzského filmu. Hlavní roli skvěle ztvárnila Isabelle Huppert, kterou jsme mohli vidět loni na MFF v Karlových Varech. Nestálá, výstřední, nespolehlivá padesátnice permanentně bez peněz – taková je na první pohled. Dcera se za ni stydí. Když přijde do restaurace, kde dcera pracuje, vidíme to víc než jasně. Jak se příběh odvíjí, měníme názor. Film je o vztahu dcery a matky. O lásce. O tom, jak je těžké najít k sobě cestu. O empatii, životním nadhledu, schopnosti pomáhat a těšit se ze života. Vřele doporučuji. Nejen matkám a dcerám. ()

Reklama

Figuska 

všechny recenze uživatele

Místo slunné pláže a vysmáté komedie, drama z deštivé Francie/Belgie o vztahu dospělé dcery a nestálé, osamělé matky, za jejíž spontánnost se dcera začne stydět. Matka se však vytrvale snaží nalézt k ní znovu cestu. Příjemný příběh, lehce depresívní, možná neoslní, ale rozhodně nenudí. Navíc excelentní Isabelle Huppert, které hořká role padne opět na míru. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Označení komedie je velmi matoucí, vtipy tam jsou asi tři a smíchy u nich nepuknete. Spíše jde hořký příběh ze života jedné prdlé ženské, s kterou ztratila její dcera trpělivost. Celý film je velmi depresivní a lehce optimistický konec už dojem moc nenapraví. A takový loser jako ona ještě zaplaťpánbůh nejsem. (Soul international family film festival 2010) ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

spíš asi drama než komedie, i když dost úsměvných momentů tu taky bylo. O ženě, které se v životě dvakrát nedaří a navíc má neurovnaný vztah se svou dcerou, která se za ní pro její excentrické chování stydí. Matka, ve výborné herecké kreaci Isabelle Hupert, se snaží dceři dokázat, že není na místě, aby nad ní zlámala hůl a pokouší se změnit svůj život. Není to ale vůbec jednoduché, ze dna se člověk vyhrabává dost složitě. Babou a její příběh mě chytil a zajímalo mě, jak se to bude dál vyvíjet. Pro mě lehký nadprůměr. 70% ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama