Reklama

Reklama

Hlavní roli zde hrála June Allyson. Je to především revuální - hudební film, ve kterém vystupovaly známé pěvecké a taneční hvězdy amerického filmu. Především známý orchestr trumpetisty Harryho Jamese. Krásné melodie, kvalitně zazpívané spolu s nenáročným dějem. (marťan)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

Robbi 

všechny recenze uživatele

Muzikál, který nechce nudit dějem, ale bavit. To není nijak ironické hodnocení, jsme svědky úžasných výkonů hvězd jako José Iturbi, Xavier Cugat, Ben Blue, Amparra Navarro a především fenomenálního trumpetisty Harry Jamese, neprávem zapomenutého hudebníka. Ale také úžasný výkon Jimmy Duranteho coby Billyho Kipa a kouzelný Concert for Index Finger Gracie Allen, jíž má tu čest doprovázet orchestr pod vedením Alberta Coatese. Skvělé písně jako Sweet And Lonely či Young Man With a Horn nebo Love Like Ours. Tenhle film možná bude ohledně materiálu méně kvalitní, ale zábavou zůstane mladý a aktuální. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Super hvězdný muzikál, plný fantastické muziky, jazzu ale hlavně stepu. Jo, to byla superzábava a lístek stál 8,- Kč ! To bylo mimořádné, protože na normální film stál lístek do lóže 5,- Kč. Lízat plátno jste mohli za 2,- Kč. To je prostě neuvěřitelné, že ? Ale berte v úvahu, že rohlík stál 0,20 haléřů a průměrný plat byl 500-600 Kčs. Všichni měli práci a nikdo nebydlel na ulici nebo pod mostem. Všichni byli šťastní, že je po válce ! ()

Reklama

celuloid 

všechny recenze uživatele

Z celé plejády tehdejších hvězd a orchestrů stojí za zmínku sólo pro jeden prst na klavír Gracie Allen za doprovodu symfonického orchestru Alberta Coatese. "Dvě děvčátka a námořník" byl jeden z řady filmů určených zejména mladým vojákům, nasazeným do bojů ve 2. světové válce a měl velice pozitivní vliv na jejich morálku. ()

Zajímavosti (2)

  • Malou roli ve filmu měl i Buster Keaton, ovšem ta byla v závěrečném sestřihu vyřazena. (Robbi)
  • Ve filmu se objevuje velké množství hvězd, které hrají samy sebe. Platí to především pro trumpetistu Larryho Jamese, který divákům předvede excelentně zahranou Estrellitu. Dále vidíme dirigenty Xavera Cugata, José Iturbiho, Alberta Coatese, slavného tanečníka Bena Blua či klavírní viruozku a Iturbiho sestru Amparu Navarro. (Robbi)

Reklama

Reklama