Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Agu je malý chlapec žijící v blíže neurčené západoafrické zemi. Jeho šťastné dětství naruší válka, během které je za tragických okolností nucen připojit se ke skupině vojáků. Brzy se z něj stává jeden z nejschopnějších dětských vojáků této skupiny. (Phill67)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (171)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Globalizační intro o hodných černoušcích vystřídá kravavá válečná odyssea o dospívání. Elba je fantastický, Comandant dětský potenciál využívá naplno. Mlaďoši hrajou taky parádně, ale především jde o Fukunagův koncert. Bohužel neříká nic moc nového. I tak je radost Bestii bez vlasti sledovat. Solidní příběhová linka, vizuálně podmanivé, práce s postavami je učebnicová. Moc mě mrzí, že netočí To. Když mi neodpovíš, tak tě sní. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Beasts of No Nation mají největší problém se svou fiktivností, z níž potom pramení slaboučký příběh, který je v celé své délce vlastně jen nakouknutím někam do Afriky a jejích barbarsko-válečných zvěrstev. Účelové? Zcela jistě. Znepokojující? Oproti konkurenci nikoliv. Ano, jedná se o drsný snímek o dětských vojácích, ale o nic nového pod sluncem nejde a kdo má trochu nakoukáno, nemůže být mixem bezkonkurenčně dokumentaristicky alarmujícího Hotelu Rwanda a Města bohů nijak zaskočen. Nerad bych opomněl ve výčtu taky Nepohodlný Diamant, protože všecky zmíněné jsou o větší, či menší kus lepší než BoNN. 69% ()

Reklama

katasta 

všechny recenze uživatele

Bohužel, mě Beasts of No Nation až tolik neoslovilo. Nebudu dávat hvězdičky pouze za téma, které na tom bylo jediné to zajímavé. Do nikoho jsem se tam pořádně nevžila, nic to ve mně nezanechalo a už vůbec mi to neřeklo nic o prostředí z filmu. Mnohem radši bych v povídání ve filmu slyšela o co vlastně jde a která skupina je která, místo toho abych poslouchala pořád dokola ty samé city dítěte. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Všechny důvody proč miluju film obsažený ve sto třiceti minutách SKUTEČNÝ filmařiny, která hravě strká do kapsy všechno, co jsem letos viděl (a vlastně asi tak od dob Thin Red Line). Prostě když film dokáže člověka zhroutit nejen skrze emocionální příběh, ale i způsobem, kterým je natočený. Zdánlivě sice není komu fandit, všechno jsou to svině, ale kluk vytržený z reality svého dětství vhozen všanc realitě tvrdý války, kdy ono dětství už nebude moct nikdy normálně prožít - natož pak bez rodiny, je přece jenom postava, která si alespoň trochu toho soucitu a fandění zaslouží. Dovedu si představit, že tomu kde kdo napálí odpad už jenom proto, jak nepříjemně se na to kouká, nebo snad proto, jak moc je taková tématika lidem u prdele. Fakt ale je, že už jenom za geniální kameru a výkony dua Elba/Attah si ten film těch pět hvězd prostě zaslouží... Třešničkou na dortu je pak famózní soundtrack a řada scén hodných zapamatování (ty emoce nejsou okatě na povrchu, ale mezi řádky a v pozadí, přičemž finále je pro mě prostě devastační (radost, nevědomost, hrůza, uvědomění, naděje)). Žádnej blockbuster za dvě stě milionů dolarů nemůže bejt lepší, než filmy jako tenhle! 10/10. PS: Když film tématicky mísí vaše tři nejoblíbenější filmy (poetikou Thin Red Line, příběhově Empire of The Sun a tématikou Apocalypse Now z pohledu Marlona Branda, přičemž všechny mají něco společného (zbytečnost války, hrůzu a šílenství)), nemůžete Beasts of No Nation nemilovat! ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Jediný spôsob ako nebojovať je byť mŕtvy... Autentický príbeh, ktorý má však obrovskú chybu, že nie je zasadený do žiadneho konkrétneho reálneho prostredia. Tá neurčitosť bola určite cielená, ale keď ide o takýto typ vojnových filmov, tak oceňujem, keď sa to celé odohráva v nejakom určitom priestore a čas (alebo aspoň približnom). Čo sa týka filmu, očakával som od toho o kus viac (hlavne kvôli premrštenému hodnoteniu). Ale v konečnom dôsledku to bolo v niektorých fázach naozaj zbytočne naťahované a vyplnené zbytočnými scénami dlhých prestreliek a pochodovaním džunglou. Príbeh o osude malého Aguho mal na môj vkus až príliš málo zlomov (vlastne len dva), a tak mi to prišiel napokon celý film relatívne jednotvárny - aj keď mal aj svoje silnejšie fázy, no tých bolo žiaľ na tú dĺžku filmu dosť málo. 3* sú tak akurát. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie prebiehalo v Ghane a trvalo viac ako 35 dní. (ambron)
  • Cary Fukunaga obsadil i několik bývalých dětských vojáků, kteří se účastnili bojů v Sieře Leone nebo Libérii. Několik jich ale bylo zadrženo, protože je úřady považovaly za žoldáky. (Phill67)

Související novinky

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Další krok pro Netflix

Další krok pro Netflix

08.03.2015

Stále populárnější americký poskytovatel „video on demand" (VOD) streamovaných médií v současnosti zažívá svůj vrchol. Po celém světě má Netflix více než 50 milionů předplatitelů a možná již koncem… (více)

Režisérský chameleon opět v akci

Režisérský chameleon opět v akci

08.06.2014

Cary Fukunaga, přední představitel nastupující režisérské generace nepřestává překvapovat svým nevyzpytatelným výběrem témat. Po dramatu ze současného Mexika, kostýmní historické romantice a… (více)

Reklama

Reklama