Reklama

Reklama

Dětský svět

(TV film)
  • Velká Británie National Geographic Special: Science of Babies
Velká Británie, 2007, 50 min

Režie:

Peter Yost

Obsahy(1)

Lidská mláďata přicházejí na svět nahá, osamocená, neschopná chodit, mluvit a sama se nakrmit. Jsou nejbezmocnější ze všech mláďat na této planetě. Za první nejrizikovější rok v jejich životě, se z bezmocného mláděte stane tvor, jediný primát, který chodí po dvou nohou, před nímž leží neuvěřitelné možnosti. Vědci dnes mají možnost studovat děti a jejich vývoj do mnohem větší hloubky, než kdykoli předtím. Dozvídáme se díky tomu nové informace o revoluční proměně, kterou tito noví človíčkové musejí během jednoho roku projít, aby přežili od prvního nádechu po první krok. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele

Průvodce vývojem dítěte. Přečtěte si ontogenezi dítěte od Příhody, nebo Matějčka s Langmaierem. jak říká vynikající psycholog Jeroným Klimeš, dítě do šesti let se kvůli jeho roztomilosti líbí každému, od šesti let ho nikdo nechce. Kdo má zájem o tyto starší děti, stane se spíš vedoucím kroužku nebo dětských táborů. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Vývoj mozgu dieťaťa od prvého nadýchnutia počas jedného roka z pohľadu jeho schopností vnímať a pohybovať sa. Množstvo experimentov s deťmi prekvapí, čoho sú schopné niekoľkomesačné bábätká a čo z týchto schopností postupne strácajú, napríklad rozlišovanie zvukov cudzích jazykov sa stráca so zlepšovaním vnímania vlastného jazyka. Poznatky sú často potvrdené aj skutočnými lekárskymi zákrokmi zachraňujúcimi život alebo zdravie. –––– Ľudia sa ma pýtajú, čo má s ľavou rukou. Ja im odpoviem, že nemá polovicu mozgu. ()

Reklama

Mariin 

všechny recenze uživatele

Dokument vytváří dojem: vše zkoumáme, vše víme, máme to pod kontrolou. Psychologové vědecky "zkoumají" dětský mozek, seznamují nás s výsledky průzkumu. Budiž. Ale je toto to hlavní? Je to tak důležité, když se lidé považují jen za nejdokonalejší organismy? (vše odshora dolů se prozkoumá - a přitom se zabíjejí nenarozené děti). Dokumenty tohoto typu přímo nenávidím, zde navíc ještě s dabingem strojeně kultivovaného Rudolfa Pellara, známého z četby různých snobských pořadů stanice Vltava. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama