Reklama

Reklama

Luisa Llorrente je daňová expertka, která jede na zámek Valdemar, aby důkladně prozkoumala, jak je to s vlastnickými vztahy kolem zámecké budovy. Protože však žena za záhadných okolností zmizí, najme si její šéf Maximilan soukromého detektiva, který ji má najít. Brzy se ovšem ukáže, že to zdaleka není jediné záhadné zmizení, ke kterému v těsné blízkosti zámku Valdemar došlo. (Film+)

(více)

Recenze (76)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

La Herencia Valdemar: Na jednu stranu televiznost, slabší vizuální efekty a podivně neukončený příběh ze současnosti. Na stranu druhou ovšem velice povedená atmosféra (kombinace skvělé kamery a hudby), strhující, v minulosti se odehrávající příběh, který se svým tragickým pojetím podobá Branaghovu Frankensteinovi, k tomu všemu vedlejší postavy Aleister Crowley (!) a Bram Stoker (!!) a samozřejmě ono "inspired by H. P. Lovecraft". Podle ukázek nás ve druhé části čekají mnohem, mnohem větší věci. Tři a půl. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Komu vyhovuje žánrové kríženie tak tento film mu určite ulahodí. Zo začiatku trochu horor (mal som malé podozrenie, že sa prešmykne až do exploitationu), potom romantická dráma a na koniec nadprirodzený horor. To že bude dvojka je viac než jasné, no dúfajme, že viac hororová, lebo koniec nám prisľúbil pekné pokračovanie. Vlastne celý film stojí na konci. Ten je naozaj majstrovsky natočený, kamera, hudba, jedno s druhým. Efektov tu veľa nie je, ale tých pár je tiež na špičkovej úrovni. Páčilo sa obsadenie postáv (ich herecké výkony samozrejme) a dobre stvárnená doba. Nuž táto hororová séria má určte svoj nápad, len nech to niečim nepokazí v ďalších dieloch... 90%. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Velmi nevyrovnaný snímek inspirovaný H.P.Lovecraftem. Slibný začátek, pátrání v tajuplném domě, mrtvola, monstrum. Pak se snímek poněkud rozplizává, aby chytil dech v poslední čtvrtině. Vyprávění situované do minulosti bylo šťastným řešením, film získává na tajemnosti. Nejpovedenější je pak seance s otevřením portálu. Otevřený konec je doplněn upoutávkou na druhý díl, který nám přinese samotné vládce z jiných světů - Cthulhu. Jako celek se pak La Herencia Valdemar jeví jako lepší průměr s několika působivými scénami. V první části se na seanci sejdou i skutečné postavy - B.Stoker (autor Draculy) či A.Crowley (nejznámější černokněžník), kterého vskutku démonicky ztvárnil F.Maestre. Účast ikony španělského horroru, P.Naschyho, je spíše symbolická. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Docela sympatická okultistická pohádka/horror, zdatně pracující s vlastními(hlavně finančními)limity. Vpašování reálných historických postav(většinou velmi slušně zahraných) do zcela fantaskního příběhu funguje jako příjemné ozvláštnění.. Triky jsou na slušné úrovni(v rámci možností) a občasně výraznější "televiznost" výsledku zase až tolik neškodí... Jde o první díl(1/2), který spíše otevírá příběh, představuje postavy a mythologii. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

"Jmenuji se Aleister Crowley a jsem vaším obdivovatelem." … je sice stěží uvěřitelné, že by uznávaný okultista něco takového pronesl..(Crowley ze záhrobí varovně zvedá prst - měj se na pozoru Alemáne). A pohrávání si s historickými fakty, také zasluhuje určitou dávku respektu - ještě že byl Bram Stoker otevřený nevšedním zážitkům. Ale navzdory těmto skutečnostem se mi jeví La Herencia Valdemar jako solidně našlápnuté mysteriózno.. s pozvánkou do mnohem rafinovanějšího levelu. H.P. Lovecraft se mi nedávno zmiňoval, jak mu přímo vnutili jeden VIP lupen a byli natolik neodbytní, že nakonec účast přislíbil a prohlásil >Budu tam a nepřijdu sám< …tak se mám na co těšit. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Vůbec první španělský film v historii, který byl natočen bez dotací španělské vlády. (Conspi)
  • Poslední film Paula Naschyho. Zemřel 30. 11. 2009 na rakovinu slinivky břišní. (Conspi)
  • Při závěrečném rituálu se ve filmu sejde několik historických postav. Aleister Crowley byl slavný mág a okultista, Lizzie Bordenová byla obviněna ze zabití své matky a nevlastního otce, Belle Gunnessová zavraždila několik svých manželů i své děti a Bram Stoker je autorem legendárního románu "Drákula". (Petulka88)

Reklama

Reklama