Reklama

Reklama

MIG-25: Hon na lišku

  • Česko Hon na lišku – Příběh jedné zrady (více)
všechny plakáty
Rusko, 2003, 44 min

Obsahy(1)

"Fox bat" - neboli Létající liška bylo americké kódové označení sovětského nadzvukového stíhacího letounu MiG - 25 P. V polovině sedmdesátých let neměla žádná země k dispozici stíhačku, která by se mu vyrovnala. Ministr obrany USA James Schlesinger tehdy prohlásil, že to je tak strašná zbraň, že by zvýšení její výroby mohlo vyvolat zásadní změny ve výzbroji a strategii Západu. CIA měla k dispozici jen několik útržkovitých zpráv a potřebovala o letounu získat co nejvíce informací. 6. září 1976 se na Dálném východě z cvičného letu nevrátil jeden z MiGů - 25. Sovětské velení si ani v nejmenším nechtělo připustit, že by se dostal do rukou Američanů. A přece se to stalo. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

MiG-25, toto označení kdysi západní generály budilo ze sna. Teprv útěk Viktora Ivanoviče Bělenka rozkryl mýtus letounu, který oplýval výkony, ale prakticky nebyl vhodný k ničemu jinému než k rychlému sestřelení bombardérů. Pokud chcete vědět víc, doporučuju knihu Poslední let pilota MiG-25, opravdu stojí za to si ji přečíst. Dokument 3,5*. ()

Kyblik78 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý dokument no vidno že to natáčali rusi. Veľmi veľa vecí tam je stále skreslených. Technicky v poriadku. Politicky tam rozprávajú plné blbosti. Odporúčam knihu od pilota o tejto udalosti, zistíte že pravda je úplne inde ako v tomto dokumente. ()

Reklama

Reklama