Reklama

Reklama

21 mluvčích Charty 77

(TV film)
Česko, 2009, 3x60 min

Obsahy(1)

O historii a dokumentech nejvýznamnější nezávislé iniciativy - a hlavně o osudech lidí kolem ní. (oficiální text distributora)

Recenze (5)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Díky za každý takovýhle dokument, aby občanská iniciativa známá coby Charta 77 nezůstala v paměti národa jen jako prázdný pojem. Slova profesora Ladislava Hejdánka ze závěrečného dílu o tom, že neexistovalo žádné západní Československo, jehož soudci by soudili pokřivené morální postoje naší (východní) komunistickým duchem prostoupené společnosti, bohužel přesně dokreslují smutnou realitu dnešních dnů... ()

kaku108 

všechny recenze uživatele

Před nějakou dobou by mě tenhle dokument možná ani nezaujal. Dnes si říkám, že ho musím pusit dětem, až jednou nějaké budu mít, a v mezidobí přesvědčit někoho dalšího, ať se na něj podívá. * Protože je o hodnotách. A o těch se, mám pocit, mluví příliš málo. Je dobré je připomínat, skoro jakoukoli formou. * Protože je o tom, že za hodnoty se má bojovat. I když to přináší vnější příkoří. Protože to příkoří je menší než ztráta vlastní integrity, než vnitřní bolest, která by v člověku byla, kdyby za hodnoty, v něž bytostně věří, nebojoval. A protože společný boj za hodnoty tvoří hodnotná přátelství. * Protože lidí, kteří bojovali za hodnoty, na nichž dnes stojí naše společnost, a kteří kvůli tomu přinášeli vlastní oběti, je potřeba si vážit a nezapomenout na ně. Možná díky tomu rozeznáme nebo vychováme další jim podobné, kteří budou bojovat za hodnoty, na kterých stojí naše společnost, v některé budoucí době. ()

Reklama

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Ano - toto byl pořad o skutečné ELITĚ národa....Ne o žádných bavičích nebo MickeyKlausech, ale o SKUTEČNÉ elitě.... ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama