Reklama

Reklama

Rodinný film, k jehož vychutnání žádnou rodinu nepotřebujete. Neskutečně vtipný knižní bestseller ožívá ve skvělé rodinné komedii! Greg Heffley má velké plány do budoucna, ale nejprve bude muset překonat tu nejhorší a nejvíc ponižující zkušenost každého dospívajícího – střední školu! A to vůbec nebude snadné, vezmeme-li v potaz, že tam na něj čekají zarostlí pihovatí blbečci, zákeřní surovci, plesnivý sýr a jaderné vši! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

Olík 

všechny recenze uživatele

Neznám knižní bestseller amerického designera online her Jeffa Kinneyho (s dobrovolným čtením jsem bohužel seknul již na druhém stupni základní školy), ale hádám že tady se podařilo to, na čem ztroskotal Goscinnyho Mikuláš. Ono zrovna nebude nejjednodušší převést na plátna biografů jednotlivé elementární epizody ze života školou povinného hrdiny a zachovat si kouzlo a poetiku knižních stránek, ale z této adolescentní mozaiky cítím, že je na čase vzít čtení opět na milost. ()

uterox 

všechny recenze uživatele

Tento film je značně nevyrovnaný. Některé scénky jsou hodně vydařené a pobaví. Jiné jsou až žalostně trapné a nevkusné. Doporučuji vidět, pokud nic lepšího není k dispozici. Na jednu stránku člověka navnadí na hlavního hrdinu, že může vyniknout ve zpěvu, avšak v zápětí obdrží "potupnou" roli, kde opět nemůže předvést co v něm je.. A to, že se změní k lepšímu až v poslední minutě, je až žalostně únavné a nikoliv zábavné. ()

Reklama

Madhuri 

všechny recenze uživatele

Jakožto velkého fanouška téhle KNIŽNÍ série, jenž se chlubí sbírkou všech dílů, jsem jednou, když jsem film zastihla v TV, neodolala a koukla. Čekala jsem zklamání a také jsem ho dostala. Na rozdíl od knihy, kde téměř neplatila věková hranice (znám hooodně dospělých co knihu vychvalovali), mám pocit že film byl vyloženě na zařazení do dětského sobotního odpoledne a věk diváku je maximálně do 12ti let. Co se týče děje kniha byla opravdu jen a jen předloha, a dějem knížky se řídí jen řídce- Další problém je samotný Greg. Ta postava je v rámci knížek nesymplatickej, manipulativní, egoistický, narcistický, výčuranej zm*d. On nemá být tím typem hrdiny, který půjde dětem příklade, spíš naopak (jako pozitivní model a příklad funguje spíš jeho okolí jako třeba Rowely). A přesně proto jsou knížky tak oblíbené (a proto mám tu postavu v rámci knížek svým způsobem ráda i já.)...Tady z něj dělají čistýho good guye, sice s malými známky nějakého narcisismu, ale ten jde spíš tady přirovnávat k nějaké "dětské nevinnosti". A když se změní prakticky celý hlavní charakter, na kterém celá knižní série stojí, je dosti težké udržet stejnou kvalitu... Hodnotím tedy 2 hvězdičkami, protože jsem se u toho filmu přece jen nad něčím i pousmála. ()

Rejže 

všechny recenze uživatele

Deník malého poseroutky je taková trošku zlem začarovaná kniha. Děti ji milují, pracuji s knížkami, tak moc dobře vím, co frčí. Jednou jsem si ji půjčila, abych si mohla číst na obědové pause v práci a za pár minut jsem se stala obětí dne blbce a mrzelo mi to. U filmu mi překvapila ta dramaturgie jedné peripetie na druhou. Nostalgicky jsem si zasteskla, že ani já jsem nebývala tou oblíbenkyní ve třídě, ale na druhou stranu mi uklidnilo, že Poseroutka už je skutečně titul největšího průšviháře. Skvělé jsou prostřihy do deníku. Humor je tu ryze dětský, ale kdo má rád vtipy o prdu, se pobaví. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Každá generace má své hrdiny. Ta současná zřejmě malého outsidera, který chce být slavným, ale nedaří se mu to. Alespoň ne v dobrém slova smyslu. Když pominu mizerný český dabing, tak celkově film ničím nevyniká. Je určen pouze pro děti, dospělé svým obsahem skutečně míjí. Tudíž nálepka "rodinný" mu rozhodně nepřísluší. Některé vtipy jsou vtipné, ale celkově se nefanoušek spíše nudí. Přesto dávám tři hvězdičky - protože jsem už dospělý a nerozumím tomu... ()

Galerie (54)

Zajímavosti (10)

  • Rowleyho mámu si zahrála jeho skutečná máma. (HellFire)
  • Halloweenský kostým Fregleyho je křížencem osla a jednorožce. (HellFire)

Reklama

Reklama