Reklama

Reklama

13. komnata - Série 5 (2009) (série)


13. komnata Marcela Vašinky (S05E17)

(epizoda)

Obsahy(1)

Otevřená výpověď o tom, jak si úspěšný herec uvědomoval svou odlišnou sexuální orientaci a jak se s tímto faktem vyrovnávali jeho přátelé.  Příběh herce Marcela Vašinky je příběhem dlouhého hledání s dobrým koncem. Otec zmizel, když byly Marcelovi dva roky. Matka pracovala v Praze. O Marcela a jeho sestru se v Pardubicích starali prarodiče. Jako malý kluk si nerozuměl s ostatními, neměl žádné kamarády. Tenkrát ještě neměl tušení proč.
Pak se konečně sourozenci dočkali a matka je vzala s sebou do Prahy. Bydleli ve vlhkém suterénním bytě a Marcel se začal pohybovat v podivné společnosti pijáků a ztracenců ve velkoměstě. Pak mu dal osud vybrat. Začal v LŠU hrát divadlo. Podal přihlášku na konzervatoř a byl přijat. Pořád měl pocit, že je něco špatně. Jenom na jevišti mu bylo dobře. Nemusel tam totiž být sám sebou.
Z konzervatoře pro výjimečný talent přešel rovnou na DAMU. Po škole chtěl, jako všichni spolužáci, normálně žít. Dostal angažmá v Městských divadlech pražských a začal žít s kolegyní herečkou. Dodnes jsou kamarádi a Marcel o vztahu mluví v superlativech. Jen měl pocit, že do něj poctivě nedává všechno.
A pak potkal svého dnešního partnera Mirka a zamiloval se. Najednou do sebe všechno zaklaplo. Pochopil, že je gay. Že všechny ty pocity osamělosti, nepatřičnosti, smutku měly jasnou příčinu. Všechno jeho tápání se odehrávalo v době, kdy o tomto tématu existovalo jen minimum informací. Žádný internet, žádné informační kampaně, žádné návštěvy u psychologa. Marcel dnes říká, že nebyl nikdo, s kým by mohl mluvit. Všechno si musel projít sám.
Dnes žije téměř třicet let ve spokojeném vztahu. Zažil prý jenom jednu pořádnou partnerskou krizi. Jak se musel rozhodovat a co všechno musel nechat v životě být? O tom všem je jeho 13. komnata.
Průvodkyní třináctou komnatou Marcela Vašinky je Martina Vrbová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stejně pro mně také překvapení. Nevím, asi je to tím, že Marcel Vašinka hrál celou svou kariéru takové frajírky, kteří o ženské zakopávají na každém rohu. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bylo to pro mě docela překvapení, když jsem se dozvěděl, že je pan Vašinka homosexuál. Nicméně je to jeho věc. A myslím si, že se tato komnata točit neměla. Připadá mi zbytečná. ()

Reklama

Galerie (6)

Reklama

Reklama