Reklama

Reklama

Daniel a naše velké kočky

(TV film)
  • Česko Daniel a naše kočky (více)

Obsahy(1)

Catherine vám bude vyprávět o muži, kterého kdysi milovala, a o jejich třech velkých afrických kočkách. Žili spolu v Namibii s jedním lvem a dvěma levharty poklidným, příjemným životem. Daniel byl výjimečný člověk. Zdálo se, jako by zvířata k sobě něčím přitahoval. Jako by je spojovalo nějaké neviditelné pouto. Jako by mezi nimi proudila harmonizující energie. Jeho nejoblíbenějšími zvířaty byli levharti. Možná mu byla blízká jejich nezávislost, uzavřenost a samotářský způsob života. Osud téhle dvojice je příběhem obrovského štěstí, tragédie a nakonec i nové naděje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Svatá prostoto, to je ale zase jednou zrůdnost... Hotová >dokundamentální< kočičárna, sesumírovaná účelovou manipulátorsky slzopudnou formou a vlastně želbohu i obsahem! %-o . . . Až se jednomu chce řvát - Nechte kočky na pokoji!!! . . . Jedna hvězdička maličká tedy jen za ty nešťastně >šťastné< šelmy (a ostatní vystupující zviřátka), které opravdu za nic nemůžou... Víc už zase škoda slov. - - - P.S. Čím to je, že narozdíl od mediálních zooložek jsou ty normální praktičky ve valné většině tak nefotogenické... ;o/ - - - - - (Poprvé viděno 27.7.2011 na >malomyslném prostoru< , hodnocení 58., komentář zde jako šestý - 27.7.2011) - - - - - - - - - - MIMO MÍSU: # Madlenka26 **** (zde) napsala (doslovný přepis): "Igi B.- běž se bodnout ze svým komentářem. Citlivý příběh který mě pohladil na dušičce a utvrilo mě v tom, že kočičky( i ty poněkud větší¨) jsou nejkrásnější a nejhodnější zvířata." (27.7.2011, 20:52) - - - Odpověď: Milá Madlenko, běž se bodnout se svými hysterickými výkřiky! Ty (cituji z tvého profilu!) beznadějná romantičko, předpokládám, že TO co má ona ksichta na tvém avataru oblečeno na sobě bude kožíšek z nějaké tebou tak milované šelmičky... %-))) . . . Skrýnky v archivu! Ale jinak lekrace s děckem zase, že... ;o[] . . . Howgh! - - - - - - - - - - Á safra, pokračování příběhu... Napsala mi pipinka prigivátně do pošty - cituji opět doslova oslici: od Madlenka26 (hodnocení, komentáře, vzájemné zprávy) 27.7.2011 21:57 . . . "Dík za kompliment protože to jsem já ty blbečku :-* a J e zajímavý že po mém komentáři mi asi 5 lidí napúsalo že mám pravdu. Ciao" Konec citace. . . . Tož tím se to zase všechno vysvětluje, hysterička Madlenka opravdu nosí kožíšky zavražděných milovaných šelmiček... 8-))) . . . Tak mi zase někdy něco >napúsaj< , puso... ;-[] . . . Amen. - - - - - - - - - - Á safra, pokračování příběhu vol.2... Tak ještě klucí jakcísi Kosmik jeden a intheend neintheendiligentní se vycákali, pipinka žhavila poštu a poštěvák, taškařídce zase jednou na dadabázi... %-D . . . Dojemný příběh! Bystrým uživatelům doporučuji si prosvištět kontinuitu téhle plkárny! Pokračování příště... ;o] ()

Centime 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem viděla opravdu omylem. Absolutně nezvládnuté vyprávění, které místy nedávalo smysl a bylo různě vytrhané z kontextu. Neoznačila bych to ani za dokumentární film. Byl to jenom špatně interpretovaný příběh, navíc postavený na strašné naivitě nebo spíš blbosti dvou lidí. Celou dobu mi nebylo jasné, čím se živí, co je cílem jejich práce a jaký to všechno mělo přínos. ()

Reklama

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Hodně dojemný dokument. Vyjadřuji obdiv lidem, kteří se tímto způsobem věnují zvířatům. Zvláštní, že někteří zde nechápou o co tam vlastně šlo. Příště u toho nejíst chipsy a poslouchat co vám říkají. Jak už tam bylo řečeno, starali se o zvířata, která měla být utracena, dali jim šanci, aby mohli žít, ač v zajetí, ale možná, že jim bylo v zajetí mnohem lépe než v divočině. A čím se živili? Starali se o rezervaci, o zvířata....mě to jako málo nepřijde. Člověk tomu musí věnovat všechno, alespoň tak to na mě působí po shlédnutí dokumentu. Bohužel, za tragédií, která se tu stala, může opět a pouze jenom člověk. Kdyby jim zvířata nezabavili, nic z toho by se nemuselo stát a mohli všichni dál žít spokojeným životem. Ale je mi jasné, že pro lidi, co dnes žijou jenom fejsbůkem, tak jim tenhle snímek nic neřekne..... Já dávám plný počet, protože co se v tomto dokumentu odehrálo, mě dojalo a neskrýval jsem slzy. POKRAČOVÁNÍ: igi ty tu nefňukej, asi jsi smutný z toho, že se v tom dokumentu kočičky nepářili. Proto ale nemusíš urážet ostatní. A máš pravdu "MIMO MÍSU", jenže to je celý tvůj komentář. Nedá se to číst a to tvoje "komentář jako šestý" to je jako informace k čemu? Tím se snad vychloubáš? Zvláštní, co některým rádoby umělcům stačí ke štěstí. :-) A co ti kdo píše do pošty si nech pro sebe, na to tu není nikdo zvědavý, přijde mi to krajně nevhodné a neslušné. POKRAČOVÁNÍ 2: Prej Kosmik jeden - tos mě teda pobavil. :-D A jinak myslím, že bystří a hlavně inteligentní uživatelé si udělají na celou věc úsudek sami. A ikdyž mě urážíš, opětovat to nebudu, páč tak hluboko jako ty klesnout nechci. ()

maoc 

všechny recenze uživatele

Normální hovadina a velice zbytečný film. Záběrů zvířat tam bylo pomálu. Šlo spíš o doják o vztahu lidí a zvířat, lidí a krajiny a lidí a lidí. Vlastně to ani nebyl dokument, spíš hraná rekonstrukce. A nebýt těch pár pěkných záběrů severoamerické a jihoafrické přírody, tak bych tomu slzojemu od Animal Planet nedal ani ty dva kousky. Zcela souhlasím s komentem Centime, jen jsem byl shovívavější v hodnocení. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Citlivě natočený dokument jak zvířata umí naplnit lidskou mysl citem a údivem. Někdo si může položit otázku. Mohou být zvířata šťastnější v zajetí v období života, kdy neměli šanci na normální život? Ano, odpovídá na to velice srozumitelně svým příběhem Daniel a Catherine, kteří zde svůj příběh provázejí. Nejde přeci o sentimentální pohled na zvířata, ale o příběh založený na skutečných faktech a lásce ke zvířatům. Jsem rád, že jsem měl možnost vidět tento film a velice si vážím takových lidí a upřímně jim děkuji, že se věnují takové činnosti. Asi se nemýlím, když napíšu, že i divoká zvířata potřebují občas v dnešní době aktivní pomoc člověka, mají-li se uchovat. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama