Reklama

Reklama

Night Catches Us

Trailer

Obsahy(1)

Roku 1976, po letech nepřítomnosti zahalené tajemstvím, se vrací Marcus (A. Mackie) do míst poblíž Philadelphie, kde vyrůstal v centru hnutí Black Power. I když jeho příjezd vyvolá podezření mezi rodinou a bývalými sousedy, bývalou přítelkyní Patricií (K.Washington) a její dcerou, je vítán. Záhy však vypukne svár mezi ním a organizací, které byl kdysi součástí a jejíž příznivci Marcuse podezřívají, že zorganizoval zavraždění jejich bývalého druha. V nastalém sledu událostí musí Marcus chránit tajemství, jež by mohlo otřást důvěrou všech, když znovu objevuje svou zakázanou vášeň k Patricii. (mac000)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (5)

flu 

všechny recenze uživatele

Nevím, "Night Catches Us" na mně působí poněkud nedotaženě. A přitom tématem a prostředím, jakož i díky solidnímu hereckému obsazení, měl tenhle film našlápnuto ke slušnému (retro)dramatu. Ale nějak to zkrátka nefunguje. Nejspíš to chtělo lepší scénář a zkušenějšího režiséra. Každopádně hvězdička navíc za soundtrack od "The Roots" (i když se tak trochu nemůžu ubránit dojmu, že autentický dobový soul a funk by se do toho filmu hodily víc). ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Docela civilní romantické drama, které trošku dojíždí na to, že je napsáno až velmi přímě. Žádné velké odbočky a když už se náhodou nějaká objeví, tak ji Tany Hamilton nedokáže moc využít. Přesto ale stojí se Night Catches Us shlédnout protože nabízí velmi zajímavé prostředí, dobrý hlavní příběh Night Catches Us a příjemné výkony Antohonyho Mackie a Kerry Washington. I když mám ale rád tyhle klidné dramata, tady to přímo volalo o přitlačení na pilu a s tím spojeným ještě lepším využití prostředí Černých Pantherů. ()

Reklama

Deverant 

všechny recenze uživatele

Before Neighborhood becomes Hood. Tanye Hamilton se v Night Catches Us povedlo ukázat, jak se intimní a politické splétá do nerozpletilného klubka, od jehož nitek se sice můžeme snažit odstřihnout, nikdy se nám to ale nepodaří zcela. V roce 1976 již byla největší sláva Black Panther Party nenávratně pryč, ale minulost je tím, co doléhá na všechny postavy Night Catches Us. Nejen proto, že důvody, jež daly vzniknout BPP vlastně stále nezmizely, ale protože jejich snaha vytěsnit nebo zamlčet to, co zásadně formovalo jejich život vystupuje na povrch v dalších generacích (Jimmy a Iris snažící se pravdu buď odhalit, nebo ji uskutečnit). Celý snímek se vlastně odvíjí pomalu, v měkkém světle a kolébán hudbou The Roots, intimní ladění převládá (ano, je to vlastně romantický film, film o sbližování dvou lidí ve stínu nerozřešených politických konfliktů) a jenom občas – ale pravidělně - se minulost radikálně zpřítomňuje – ale děje se to tak, aby zůstalo jasné, že nebyla nikdy zapomenuta, nikdy opuštěna (nejexpresivnější je to samozřejmě ve scéně kde Iris strhává tapetu a stejně jako divák dávno ví co se nachází pod ní). Black Panther Party pořád na svůj „velký“ film, takový jako je třeba Malcolm X Spika Lee(stejně jako Martin Luther King), čeká, ale Night Catches Us je překvapivě povedeným melancholickým výletem do doby jež přišla po nich. Do doby, kdy ze komunitního sousedství začalo stávat to, co zobrazuje např. Singletonův film Boyz n the Hood. ()

Harts 

všechny recenze uživatele

prostředí černých panterů, drama, mohlo to trochu více šokovat, příležitosti na to bylo dosti, škoda, že nebylo využité ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 23. ledna 2010 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Natáčelo se od 21. června do 11. července 2009 ve Filadelfii (Pensylvánie, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama