Reklama

Reklama

Ticho nad oblakmi

  • USA Silence Above the Clouds
všechny plakáty
Trailer
Dokumentární / Hudební
Slovensko, 2009, 65 min

Obsahy(1)

Tam nad oblakmi cítiť to tajomné spojenectvo s vesmírom... Strháva nás tak veľmi, že začíname vychádzať zo seba, aby sme mohli vnímať celý ten horský svet. Svet, ktorý v človeku podivne zintenzívňuje sily duchovné aj telesné, energiu prirodzenú aj nadprirodzenú a uvoľňuje to, čo drieme v jeho v najtemnejších hĺbkach... To, čo kriesi jeho vieru vo vlastné sily... To, čo mu po zostúpení do dolín umožňuje kráčať so zdvihnutou hlavou a čerstvou krvou v žilách. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

POMO 

všechny recenze uživatele

Tých 65 minút mi ubehlo ako polhodina. Meditatívna exkurzia do iného sveta, sveta oblakov, hľadiacich štíty najmenších svetových veľhôr. Príjemná Maokova hudba a miestami krásnejšie prírodné úkazy (súhra slnka, hôr a oblakov), než ste videli v NG alebo BBC dokumentoch svetového formátu. Čakal som "výplň", dočkal som sa hodnotného filmového zážitku. Azda len rozdelenie filmu do tematických kapitol je zbytočné. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Barabášov zárez na poli poetického módu v dokumentárnom filme. Meditatívne statické zábery na pohybujúce sa oblaky znášajúce sa nad nehybnými končiarmi Tatranských štítov, tvoria veľmi sugestívny a poetický film, ktorý ocenia hlavne tí, pre ktorých sú hory a horolezectvo vášňou. Tým nechcem povedať, že tí, čo nikdy na žiadnu horu nevyliezli a nemali možnosť vidieť krajinu z výšky a pocítiť ju na sebe, si tento film nemôžu užiť. Barabáš nám tu ukazuje všadeprítomnú krásu plynutia času v prírode, ktoré je pred mnohými uzatvorená, ktorú mnohý nepoznajú a ktorá je vo svojom jadre čarovná a nádherná. Tatry sú Barabášovou vášňou. Toto je ďalší z dokumentov, ktorý im vzdáva hold a ktorý sníma niečo tak všedné ako oblaky, spôsobom pri ktorom začnete rozmýšľať o sebe. Za čo film vďačí ako obvykle perfektnej MAOK- ovej hudbe. Pokojný, nedramatický, ale krásny pohľad na svet, o ktorom vieme tak strašne málo a ktorý nám pritom neustále dáva tak strašne veľa. ()

Reklama

unagi 

všechny recenze uživatele

Prenádherné pohľady a tiene farieb. Dokonalá hra prírody ponúka niečo neuveriteľné. Škoda zdĺhavých scénok a niektorých záberov s toho istého bodu. Myslím, že to bol Lomnický štít, alebo s toho smeru na Tatry. Stratilo to tú rôznorodosť. Neviem si nič lepšie predstaviť na dobrú noc, čo sa týka záberov a hudby. ()

asirtes 

všechny recenze uživatele

MAOK je proste hustejší ako M.Mansonov gel na vlasy. Dokáže hrať aj e-moll 15 minút a mentálne nad tým masturbovať do rána. Ono to neprekáža pokiaľ máte mozog odložený v nádobe na protézy, čo majster MAKAK odporúča. A odporúča to aj ďalších 9 z 10 makakov. Barabášova statická kamera upretá 20 minút na jedno miesto je fascinujúca ako susedove vajcia v prievane. Potľapkajte sa po pleciach, akí to sme duchovní chlapci, veď toto nikto len tak nedá a nikto to nevidí tak veľmi do hĺbky(snáď len vyznavači deep análu). Atmosféra skoro ako v Tatrách, s tým rozdielom, že v Tatrách naozaj je. Ste objavili chlapci dedovu palicu v digitále. Pomerne nevšímavé fuj. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Oblak, lidově též mrak nebo mračno (1. p. množného čísla a 4. p. oblaky i oblaka, 2. p. oblaků i oblak), je viditelná soustava malých částic vody nebo ledu (případně jiných látek) v atmosféře Země nebo jiných planet. Oblaky vznikají tehdy, když se vlhkost vzduchu zkondenzuje na kapky nebo ledové krystalky. Výška, ve které se děj odehrává, bývá různá a hranice, za kterou se voda v plynném skupenství mění na kapalinu se nazývá rosný bod. Závisí na stabilitě vzduchu a množství přítomné vlhkosti. Průměrná oblaková kapka nebo ledový krystalek má v průměru přibližně 0,01 mm. Studená oblaka tvořící se ve velkých výškách obsahují pouze ledové krystalky, nižší, teplejší oblaka obsahují pouze vodní kapky. (Okopírováno z wikipedie) ← V tomhle pokusu o dokument přesně tohle vidíte. Neuvěřitelných 65 minut hnusných záběrů mraků. Bohužel, název pseudo dokumentu je trošku zavádějící, neboť místo toho slibovaného ticha slyšíte příšernou meditační hudbu. Znovu zdůrazňuji, že příšernou. K záběrům ani trošku nesedí. Vážně mi uniká, jak v sobě někdo může najít tu drzost něco takového vypustit do světa. Vydržel jsem to sledovat asi 15 minut, po kterých mi došlo, že dokoukat tento nesmysl do konce je absolutně nepřínosné. Zbytek jsem tedy jen tak rychle prolétl. Jedná se o třetí snímek, který jsem nezvládl dokoukat. Vzhledem k počtu filmů, které jsem viděl to není tak zlé. Pokud netrpíte nějakou těžkou retardací, tak zhlédnutí vynechejte. Tohle mělo mít, když to extrémně přeženu, maximálně 15 minut. 65 minut je absolutní zhovadilost. Mohu hrdě prohlásit, že film podobné nekvality bych za jedno odpoledne zvládl vytvořit taky. ()

Reklama

Reklama