Reklama

Reklama

Dennis

(festivalový název)
  • Dánsko Dennis
Krátkometrážní / Drama
Dánsko, 2007, 18 min

Obsahy(1)

Ani Dennisovy svaly nedokážou zakrýt jeho bázlivost a především závislost na matce, se kterou stále žije. Navzdory své ostýchavosti se Dennis rozhodne pozvat na rande dívku, která se mu líbí. Krátkometrážní dánský snímek velmi citlivě ukazuje, jaký rozdíl může být mezi tělesnou schránkou a lidskou duší. (ČSFD)

Recenze (52)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem nejdříve celovečerní film. Na tomto snímku se mi líbí jeho kratší stopáž, do které bylo ale krásně vměstnáno v podstatě to samé téma (Introvert Dennis, svalnatý kulturista se snaží vymanit z matčiného sevření). Lidé by si měli uvědomit, že ne vše o člověku vypoví jeho vzhled a tělesná schránka... ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Dennis, co má malý penis. A žádné koule. Kim Kold si sám ze sebe udělal parádní prdel. Tento snímeček vrhl krásné světlo na pozadí bodybuildingu - teď všichni víme, jak je to doopravdy. Kim Kold vypadá sympaticky, vůbec ne vypatlaně (jako většina jemu podobných), muskulaturu nemá předimenzovanou, takže případný doping nechť je mu odpuštěn, ... Nejlepší video s bodybuilderem v hlavní roli. Kim Kold opravdu hrál. V drtivé většině videa s jemu podobnými stojí za h...., jsou o ničem a plné demence, kde jde jen o to ukázat "korbu", což ve výsledku stejně působí více trapně než impozantně. Kimovi bych přál celovečerák, třeba nějakou akční hlavní roli. - např. Král Škorpion 4, Rychle a šíleně 6, Stojící skála 3, Rocky X, Rambo vs. vetřelci, Prdátor 3, Vetřelec - z mrtvých vstání, Rezidual Evil - průnik, Terminátor - Fajný den, ... ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Podobně jako Pomo bych ten nápad rozvedl do celovečerního snímku. Na vykreslení postav sice těch 18 minut stačí, ale přece jenom mně to příliš nepřesvědčilo. Borec s hromadou svalů, který spí s maminkou??? Pochopil bych, že je citlivý, náladový a melancholický, ale tohle už bylo docela na hraně. Nicméně režisérův záměr vyšel, chtěl poukázat na to, že mezi lidským vnějškem a vnitřkem může být diametrální rozdíl. Já si však stojím za názorem, že čím lepší fyzická stránka, tím roste i duševní sebevědomí. Avšak pravdou zůstává, že na duševní rozpoložení člověka působí mnoho a mnoho faktorů. 75% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jedná se o krátkou povídku se sociálním tématem, který nenechá na pochybách a který chytne za srdce. Dennis, který je ve středním věku a věnující se kulturistice, po smrti otce stále žije s matkou, která na něj nedá dopustit a která ho má jako náhradu za svého manžela a nerada by přišla i o něj. A tak i velmi nerada slyší, když si chce ven jenom projít. Dennis si domluví večeři s dívkou. Musí však matce zalhat, ale i tak se to neobejde bez výčitek. Je potom možné, aby takový člověk nebyl zakřiknutý? Je potom možné, aby i takový hromotluk jako Dennis měl problém se v životě hlavně u žen nějak uplatnit? Necelých dvacet minut stačí na to, aby byl takovým příkladem prezentován všeobecný problém k zamyšlení. Námět byl později zpracován do celovečerního filmu pod českým názvem ´Mazel´. ()

MissJ 

všechny recenze uživatele

Mně se ten konec naopak líbil. Vystihuje Dennisovu smířenost se situací; společně s matkou zavřený ve své ulitě se do ní (nejspíš ne poprvé) vděčně rád vrací. Zpracování je prosté, ani bych neřekla, že to může tak dobře fungovat. Skvěle vykreslené hlavní postavy (beznadějně introvertní a křehký Dennis a matka, která mu brání dospět), což je s ohledem na stopáž obdivuhodné. Sympatické dílko. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • Pre Kima Kolda bola snímka Dennis jeho filmovou premiérou. K účasti vo filme ho presvedčil jeho priateľ a režisér v jednej osobe – Mads Matthiesen. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama