Reklama

Reklama

Hanna (Saoirse Ronanová) je dospívající dívka. Je výjimečná tím, že má zásluhou svého otce (Eric Bana), bývalého pracovníka CIA, který ji vychovává ve finské divočině, sílu, vytrvalost a znalosti zkušeného vojáka. V jejím životě, který se nepodobá životu žádného jiného teenagera, spolu splývají výchova i výcvik s cílem udělat z ní dokonalého zabijáka. Její cesta k dospělosti dospěje k přelomovému momentu ve chvíli, kdy je svým otcem vyslána na samostatnou misi. Hanna tajně cestuje po Evropě a přitom je na útěku před agenty, které za ní vyslala nemilosrdná špiónka (Cate Blanchettová), ukrývající před světem vlastní tajemství. Jak se Hanna blíží ke svému hlavnímu cíli, je nucena čelit znepokojivým odhalením o vlastní existenci a nečekaným otázkám o svém lidství. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (974)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Náběh skoro až k fetišismu, jak Wright rád používá pomalé, detailní záběry (zejm. obličejů) a "otáčivou kameru"... Saoirse mile překvapila, nejvíce si ale odnáším po hudební stránce - Chemical Brothers a jejich breakbeatové/elektro OST je zatím bezesporu jednou z nejlepších filmových CD placek tohoto roku! Díky ČSFD za (další atmosférickou) předpremiéru... P.S. Jeden z filmů, které utečou mrknutím oka. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Cha, jak se Eric slíkne do podvlíkaček, dá zada na batoh, přeplave severní moře a hned jak vyjde z moře na břeh zmlátí dva fízly jak kdyby místo plavání pozoroval babočku obecnou mě dostalo. To já, když v pátek ráno skočím v Lisabonu do Atlantiku a vyplavu v pátek večer v přístavu na Miami, abych strávil víkend pod floridským sluníčkem pozorováním prdelatejch američanek, mám sotva sílu, abych si nasadil kolečkový brusle a dosprintoval na 120km vzdálenou beach. A taky by mě zajímalo kolik stomatologů z deseti doporučuje čistění zubů na Cate ? Samotná pointa filmu mě přišla celkem nedotažená. Nejvíc bodů u mě získaly akční scény, ty jsou nadpozemský, třeba naháněčka mezi kontajnery v kombinaci s hudbou, vyžene z úst "olé" nejednomu fanouškovi akčních filmů. Sice to místy vypadalo, jako kdyby ve filmu pořádali party strejda nesmysl a tetička blbost, ale za tu akční originalitu, obrazovou nápaditost a netřeslavou kameru při fightech si film zaslouží tři hvězdnatý. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

S Hannou je to tezky. Wright skombinoval Agenta bez minulosti s Lola bezi o zivot, takze vysledek je akcni thriller plnej spionu, ale cloveka to tak nejak nebere. Problem je, ze bitky jsou podivne zrychleny a vypadaj lehce smesne. Ale jinak ruzny honicky a podobne moc pekny, naprosto perfektni hudba a skvela kamera, ktera vypada zajimave a neokoukane a pritom se vyhejba nejakejm super cool trikum a podobne. Herci jsou fajn, i kdyz Ronan uz zahrala lip, Blanchett je pro tuhle roli skoda a Bana ma lehce tupej vyraz. Nejvetsi problem filmu je, ze se Wright neobtezoval nic moc vysvetlovat, takze film jde tak trochu od nikud nikam a po skonceni ma clovek pocit ve stylu no a co. Takle to zni jako sracka, ale to fakt ne, skvele natoceny, fajnovy herci, jen ten scenar pokulhava, ale i tak to da slabsi 4*. ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Rozhodně solidně působivý film. V kostce mohu říci, že tento film splňuje požadované kvóty, které já od thrilleru očekávám. Jako je napětí, emoce, akce, překvapující zvrat, nečekaný závěr, ap. A to vše vyváženě, aníž by byl narušen příběh. Je v něm podle mě i lehký nádech: "The Bourne Identity" z roku 2002 co se stylu týče. Víc prozrazovat nebudu, abych nekazil požitek ostatním co ho ještě neviděli. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Psycho. Fandové amerického velkostylu a pózerství nechť si pustí Bourna, či Mission Impossible 3. Jsou to podobně "kynetické" snímky, ale jsou přehledné, lineární a mnohem snáze uchopitelné. Hanna má problém, že je občas na hranici paranoidního thrilleru, který se dost často mění ve tvrdý akční snímek prokládaný scifi prvky. Je cítit britský feeling, který z duše nemám rád. ()

Galerie (148)

Zajímavosti (12)

  • Opuštěný zábavní park ze závěru filmu skutečně existuje. Jedná se oe Spreepark, dříve Kulturpark Plänterwald, a nachází se v Berlíně. (Blacker94)
  • Při pronásledování hlavní hrdinky Hanny (Saoirse Ronan) jsou ve filmu vidět i americké vojenské teréní vozy Hummer H1, vyráběné od roku 1984. (JARDAHONDA)
  • Snežné scény boli natáčané v severovýchodnom Fínsku, v Kuusame, kde teploty dosahovali niekedy aj -33 stupňov Celzia. (Greenpeacak)

Související novinky

Další nezletilá zabijácká holka?

Další nezletilá zabijácká holka?

29.08.2013

Je to tak, po Hanně a aktuálně řádící Hit-Girl v Kick-Ass 2 dorazí na plátna kin další dorostenka s povolením zabíjet. A hned ve dvou různých filmech! Tentokrát v podání Hailee Steinfeld, kterou po… (více)

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

30.11.2012

Ve svých následujících filmech rozhodně nebudou jednat v rukavičkách. Cate Blanchett si po zlých agentkách v Hanna a Indiana Jones a Království křišťálové lebky připíše do filmografie další zápornou… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Eric Bana: Krimi nebo akční horor?

Eric Bana: Krimi nebo akční horor?

27.12.2010

Díky traileru na Hannu víme, že sympatický Australan se v dubnu objeví ve Wrightově akčním špionážním thrilleru, ale co dál? Chtělo by to konečně hlavní roli v nějakém zábavném hitu. Naděje se skýtá… (více)

Reklama

Reklama