Reklama

Reklama

Projekt Kraken

(TV film)
  • Španělsko Proyecto Kraken: En busca del calamar gigante (více)
všechny plakáty
Španělsko, 2003, 47 min

Obsahy(1)

Ve věčné tmě v blízkosti mořského dna žijí tisíce dosud nepoznaných tvorů. Tady přebývají monstra, která jsou po staletí předmětem legend a bájí. Tyto vody jsou královstvím nejúžasnějších mořských živočichů. Vévodí jim legendární nestvůra, kterou norští námořníci nazvali Kraken a kterou dodnes nikdo nespatřil živou. Tento příběh začal na podzim roku 2001. Zpráva o výskytu krakatice obrovské na asturijském pobřeží odstartovala úžasný a zároveň nesmírně náročný projekt s cílem pořídit historicky první záběry tohoto tvora v jeho přirozeném prostředí. Pro filmový štáb to byla výzva, na kterou se připravoval dva roky. Dosud se to nikomu nepovedlo. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Štáb si nepochybně přál být prvním, kdo natočí živou krakatici, bohužel to nevyšlo. Tvůrcům ale bylo líto natočeného materiálu, tak z něj uplácali tohle. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V době, kdy je divák zavalen množstvím dokumentárních filmů z atraktivního prostředí korálových atolů a moderní technologie umožňují zprostředkovat obraz prapodivných tvorů z hlubin moře, představuje Projekt Kraken nepříliš přitažlivý titul, který sice slibuje lákavé téma mořského netvora, ale dokáže nabídnout jen málo zajímavého filmového materiálu. Celkový dojem: 50 %. ()

Reklama

Reklama