Reklama

Reklama

Projekt Kraken

(TV film)
  • Španělsko Proyecto Kraken: En busca del calamar gigante (více)
všechny plakáty
Španělsko, 2003, 47 min

Obsahy(1)

Ve věčné tmě v blízkosti mořského dna žijí tisíce dosud nepoznaných tvorů. Tady přebývají monstra, která jsou po staletí předmětem legend a bájí. Tyto vody jsou královstvím nejúžasnějších mořských živočichů. Vévodí jim legendární nestvůra, kterou norští námořníci nazvali Kraken a kterou dodnes nikdo nespatřil živou. Tento příběh začal na podzim roku 2001. Zpráva o výskytu krakatice obrovské na asturijském pobřeží odstartovala úžasný a zároveň nesmírně náročný projekt s cílem pořídit historicky první záběry tohoto tvora v jeho přirozeném prostředí. Pro filmový štáb to byla výzva, na kterou se připravoval dva roky. Dosud se to nikomu nepovedlo. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V době, kdy je divák zavalen množstvím dokumentárních filmů z atraktivního prostředí korálových atolů a moderní technologie umožňují zprostředkovat obraz prapodivných tvorů z hlubin moře, představuje Projekt Kraken nepříliš přitažlivý titul, který sice slibuje lákavé téma mořského netvora, ale dokáže nabídnout jen málo zajímavého filmového materiálu. Celkový dojem: 50 %. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Štáb si nepochybně přál být prvním, kdo natočí živou krakatici, bohužel to nevyšlo. Tvůrcům ale bylo líto natočeného materiálu, tak z něj uplácali tohle. ()

Reklama

Reklama