Reklama

Reklama

Pomáhat a chránit

  • Irsko The Guard (více)
Trailer

Komediální thriller POMÁHAT A CHRÁNIT se odehrává na západním pobřeží Irska. Policista z malého městečka Gerry Boyle (Brendan Gleeson) má konfliktní povahu, zvrácený smysl pro humor, umírající matku, zálibu v prostitutkách a hlavně ho vůbec nezajímá mezinárodní obchod s kokainem, kvůli kterému mu jednoho dne na dveře klepe agent FBI Wendell Everett (Don Cheadle). Víc než aktivnímu řešení případu se Boyle věnuje posmívání a podrývání Everettovy autority, okolnosti mu ale nepřejí. Nejprve jeho nový horlivý parťák zmizí, pak ho začne vydírat jeho nejoblíbenější šlapka a nakonec se ho ¨C podobně jako všechny ostatní členy místní policie ¨C pokusí podplatit samotní pašeráci drog. To už je příliš i pro Boylea, který pochopí, že musí vzít věci konečně do vlastních rukou a jediným člověkem, kterému může věřit, je právě Everett. Vše se schyluje k výbušnému finále. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (432)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $6miliónovTržby USA $5,356,468Tržby Celosvetovo $17,650,055Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ Brendan Gleeson vládne svojou postavou vo filme ako vždy, hádže jeden frk za druhým ale je to zrežírované až príliš anglicky chladné na to aby to skutočne nasýtilo. /55%/ ()

TeeAge

všechny recenze uživatele

|| Scenár: John Michael McDonagh | Hudba: Calexico | Produkcia: Chris Clark, Flora Fernandez-Marengo, Ed Guiney, Andrew Lowe | Distribúcia: Sony Picture Classics, Element Pictures, Optimum Releasing | Štúdio: Reprisal Films Element Pictures, Crescendo Productions | Rozpočet: ? $ | Tržby: - $ || ()

Reklama

Thomick 

všechny recenze uživatele

"Babies all look the same. The only time a baby doesn't look like every other baby is when it's a really ugly baby. So unless you're about to show me a photo of a really ugly baby, I don't want to see it." (Spot on!) --- Exkluzivní lekce gaelštiny a černočernýho humoru; k tomu gratis úvod do rasismu, xenofobie a společenských stereotypů. Jinými slovy: Ireland at its best. Johnu Michaelovi schází do bráchy snad akorát mistrnější pointa. ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Abych nejlépe přirovnal mé pocity, tak si představte, že je vám tak maximálně 35 let a o Vánocích čekáte pod stromečkem kolo. A pak nastane tak kouzelná, sváteční chvíle. Dárky se rozléhají kolem stojánku, prskavky, svíčky, vůně lesa a cukroví. Najednou se váš pohled upne směrem, kde je obrovský balík s vaším jménem. Ach ano, ono kolo! Vyrazíte k balíkokolu hrdinně kupředu, porazíte babičku a zašlápnete psa. Pak rozsápete balící papír, krabici, nakonec strčíte svoje pařáty dovnitř a tam jsou místo raketovýho kola Lance Armstronga dvě obyčejný šlapky (na kolo, ty dvě dívčiny by mi udělaly radost). Díky táto ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Myslel som, že černosi nevedia lyžovať... alebo to bolo plávanie?“ Občas sú niektoré vtipy také silené, až nie sú vôbec vtipné. Takisto scenár nie je žiadny zázrak a Marka Stronga som nikdy nemal rád. Dosť však situáciu vylepšuje netradičná dvojka Cheadle/Gleeson (hoci Gleeson pôsobí mierne schizofrénnym dojmom). ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Po tom, čo Brendan Gleeson stvárnil hlavné úlohy v čiernych krimikomédiách Martina McDonagha Six Shooter (2004) a V Brugách (2008), odskočil si zahrať do žánrovo veľmi podobného filmu The Guard (2011), ktorý natočil Martinov brat John Michael McDonagh. (SarumanKo)
  • Film se kompletně natáčel v Irsku, rodišti Brendana Gleesona. (toy79)

Reklama

Reklama