Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 2 (1990) (série)


Záhada Západní hvězdy (S02E09)

(epizoda)
  • Velká Británie The Adventure of the Western Star (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 1990, 50 min

Obsahy(1)

Poirot se těší jako malý chlapec. Obdržel totiž pozvání od belgické filmové hvězdy Marie Marvelleové, jejímž je oddaným ctitelem. Ukáže se, že herečce kdosi posílá výhružné dopisy, ve kterých jí sděluje, že plánuje loupež jejího vzácného diamantu, zvaného Západní hvězda. Na světě existuje jen jeden podobný diamant, Východní hvězda, který vlastní lady Yardlyová. I té je vyhrožováno krádeží. Poirot s Hastingsem ji také navštíví a přímo před jejich očima je lady Yardlyová okradena neznámým útočníkem. Po návratu do Londýna se detektiv dozví, že byla okradena i Marie Marvelleová. V obou případech vše nasvědčuje tajemnému čínskému spiknutí, Poirotovi se to ovšem pochopitelně moc nezdá. (Česká televize)

(více)

Recenze (31)

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předloha spíše slabší, zpracování vynikající. Poirotova "great belgian film star", kterou ovšem v Anglii nikdo nezná a nikdy o ní neslyšel, za všechny vyjádřené Jappovým suchým konstatováním: "You joking, Poirot" je herecky chycená s roztomilou poťouchlostí, takže Poirotově angličtině s jeho nenapodobitelným přízvukem v tomto díle zdatně sekunduje Marie Marvelle s jejím přízvukem ještě o poznání výraznějším a neuvěřitelně šišlavým. K tomu přičtěme stejně bezchybně chycenou postavu jejího velkopansky amerického manžela, pobíhajícího po Londýně v norkovém kožichu, který by na sebe na kontinentě chlap oblékl leda v nějaké "travesti show" či opět "bezchybně" analyzujícího Hastingse, abychom dostali další nadprůměrný kousek. Celkový dojem: 85% ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Především v první polovině geniální díl, ve kterém perlí jak Poirot (se svými kotletami), tak i Hastings se svými logickými úvahami. Ke konci však vyvrcholení příběhu o ukradených a falešných diamantech vyjde hodně do ztracena, proto mírně nadprůměrný díl. Theme Music: Christopher Gunning, Incidental Music: Richard Hewson ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hastings predvedie svoje prehnané deduktívne schopnosti a chladnú logiku, za čo určite nezíska Poirotovu pochvalu. Ten zase predvedie hlbokú poklonu s kyticou pred najslávnejšou belgickou herečkou, ktorú v Londýne absolútne nikto nepozná. Prípad sa nekoniec celkom pekne skomplikuje nečakaným smerom a nechýba ani humor s nerovnako dlhou ľavou a pravou kotletou a kulinárskym umením Poirota. –––– Účes je o spolupráci, je to společné dílo. Já dodám vlasy a vy své letité zkušenosti. –––– Hlavní je systém a metoda. Tak jsem si zavedl notýsek. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát je tenhle Poirot trochu slabší. Povídka byla průměrná a toto zpracování jí sice překonává, ale jenom o trochu a celkově se mi to do **** prostě nevejde. Příběh mi připadá velice zajímavý a finále je opět bezvadné. Je tu opět několik dost vtipných scén, hlavně s Poirotovou Marií Marvellovou. Tohle je tentokrát opravdu průměrné, i když je to opět pořádně zamotaná detektivka s atmosférou. Suchet opě excelentní. 75%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moja prvá "suchetoirotovka", takže je pre mňa ťažké porovnávať, navyše som nečítal žiadnu knihu o tomto belgickom Holmesovi. V podstate som dostal to, čo očakávam od televíznej zábavy, na objektívne hodnotenie však treba minimálne 5 dielov. Ťažko však pochybujem, že by sa to aj po postupnom návyku mohlo vyrovnať takému Columbovi. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama