Reklama

Reklama

Oscarový Tom Hanks hraje v nové americké komedii Larry Crowne chlapíka středního věku, který díky ekonomické krizi ztratí práci. Do té doby pracuje jako úspěšný šéf v hypermarketu. Larry zjišťuje, že bez vzdělání dobrou práci nezíská, a proto se rozhodne pro návrat do školních lavic. Chce si rozšířit své obzory, ale hlavně získat lepší kvalifikaci pro své budoucí povolání. Ve škole se zapíše do hodin komunikace a nečekaně se zamiluje do své učitelky Mercedes (Julia Roberts), která ve svém osobním životě řeší spory s manželem. Obyčejný mužský jako Larry, který má mnoho důvodů se domnívat, že jeho život se zastavil, dostane životní lekci: Když si myslíš, že vše co mělo smysl už Tě minulo, objevíš důvod proč žít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer

Recenze (325)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V noci se mi nechtělo spát a tak jsem si pustil filmový debut Toma Hankse. A musím říct, že mě to jako životní drama vůbec nebavilo. Na Toma jsem si už zvykl koukat v epických filmech nebo alespoň filmech, kde má šanci hrát vcelku neortodoxní role. Jenže když hraje obyčejného člověka, v obyčejném světě s obyčejnými lidmi, nějak to prostě není ono. Přesto v tomhle filmu mu nemůžu upřít sympatično, i když s nudou. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem si splet programy a na film jsem se podíval v podstatě omylem. Scéna hned na začátku, když dostal Tom Hanks padáka, mi přišla docela vtipná, tak jsem se rozhodnul, že to nevypnu a budu se dívat dál. Bohužel, tohle bylo asi nejvtipnější na celym filmu. Zbytek mě nebavil. Zároveň to aspoň neni žádnej přeslazenej kýč. Jinak Toma Hankse zrovna moc rád nemam a tady mi navíc připadal, že má snad xicht nahozenej omítkou. Naopak Julia Roberts docela mile překvapila. Ale to je asi tim, že od ní automaticky čekám to nejhorší. Holt končeně na "starý" kolena začala taky dostávat nějaký zajímavější role, než pořád dokola různý naivní slepice v romantickejch filmech s Richardem Gerem. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nepříliš vtipná a ještě o něco méně romantická komedie, kterou zachraňuje Tom Hanks herec. Jenže bez scénáře to nezvládne, ani kdyby se roztrhal. Kde jsou nějaké zajímavé vedlejší postavy (kromě japonského profesora ekonomie, ten se díky jeho hereckému představiteli jediný povedl), kde je nějaký příběh, který by měl hlavu a patu? Zkrátka je to nakonec skoro tak pitomé, jako český distribuční název. Škoda. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tom Hanks je neskutečný slušňák, až má člověk touhu si ke sledování filmu "Moje krásná učitelka" vzít nějaký alkohol, aby mu na krku nezačala růst kravata a ze slovníku mu nevymizely všechny sprosté výrazy. Sám pro sebe a se sebou si legendární herec natočil snímek, který bych označil jako malý film o malém člověku. Radši jsem měl ale Hankse jako malého člověka ve velkém filmu. Samozřejmě narážím na "Forresta Gumpa", na snímek, který mnohým obsazuje přední příčky osobních žebříčků, jiní se na něj z principu odmítají podívat. Jeho Larry Crowne je chlápek, který doplatil na to, že ekonomická krize si vyžádala změny ve firmách, které chtějí ještě více vysokoškoláků. Ti, co vejšku nemají, mají jednoduše smůlu. Larry Crowne je propuštěn, žije sám a jeho život se zdá neutěšený, ale díky tváři Hankse vám stejně přijde, že je vlastně šťastný. Ale pravé štěstí má teprve najít, protože se sblíží s učitelkou komunikace/konverzace. I když je učitelka vdaná, rozhodně není šťastná. Ale může být v klidu, protože snímek je tak neskutečně sladkobolný, že je zde happy end pro všechny. Kromě jejího manžela. Mezi Hanksem a Roberts to ve filmu snad ani na chvíli nejiskří, ale tak ono už je z plakátu jasné, že ti dva to musí dát dohromady, tak proč se o něco snažit. Ona se jednou opije, začnou se líbat, to jako jiskření stačí, a to i přesto, že se film tváří jako melodramatická romantická komedie. Asi se nebudete úplně nudit, budete vzdychat nad tím, jak hezké to vlastně může být, budete trnout, jestli spolu nakonec skončí. Ano, tohle všechno se vám může přihodit, když jste ještě žádnou romantiku neviděli. Hanks jako herec nezklamal, ale jako režisér se opět moc neukázal. Ať si klidně produkuje, ale jako režisér by si měl zkusit vybrat lepší náměty a lépe je zpracovat. Takhle má člověk pocit, že akorát prodává své jméno. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/07/mistrovsky-plan-nerdi-bel-ami-susi.html ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Takové filmy už se dneska netočí. Tom Hanks sází na svou oblibu a přitažlivost Julie Roberts, která má i ve čtyřiačtyřiceti pořád pěkné nohy. Zatímco první je od začátku do konce za milého ňoumu, druhá předvádí nečekaně zábavnou sérii nejrůznějších šklebů a znechucených výrazů. Hanks režisér, scénárista a producent se s krizí vyrovnává pohádkovým způsobem. Doba je zlá, ale pořád se na ni dá aplikovat starý dobrý Hollywoodský vzorec. Zlomyslní jsou potrestáni, snaha se cení, dobrý soused má starost a kdo se místo práce dívá na porno, dostane za vyučenou. George Takei z původního Star Treku v roli svérázného profesora ekonomie je skvělým zpestřením. Je to zábava. Ze začátku dokonce hodně osvěžující - dějově i tím, jak je natočená. Škoda, že posledních patnáct dvacet minut už jsme dávno viděli jinde. 7/10 ()

Galerie (73)

Zajímavosti (14)

  • Přibližně v polovině filmu, kdy je Larry Crowne (Tom Hanks) na přednášce, se v jednotlivých záběrech střídá poloha jeho brýlý, kdy je má chvíli nasazené a chvíli kolem krku. (CrownThomas)
  • Chet Hanks, syn Rity Wilson a Toma Hankse, se objeví v bytové části jako Pizza Delivery Boy. Také Rita má menší roli. (rafix)

Reklama

Reklama