Reklama

Reklama

Oscarový Tom Hanks hraje v nové americké komedii Larry Crowne chlapíka středního věku, který díky ekonomické krizi ztratí práci. Do té doby pracuje jako úspěšný šéf v hypermarketu. Larry zjišťuje, že bez vzdělání dobrou práci nezíská, a proto se rozhodne pro návrat do školních lavic. Chce si rozšířit své obzory, ale hlavně získat lepší kvalifikaci pro své budoucí povolání. Ve škole se zapíše do hodin komunikace a nečekaně se zamiluje do své učitelky Mercedes (Julia Roberts), která ve svém osobním životě řeší spory s manželem. Obyčejný mužský jako Larry, který má mnoho důvodů se domnívat, že jeho život se zastavil, dostane životní lekci: Když si myslíš, že vše co mělo smysl už Tě minulo, objevíš důvod proč žít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer

Recenze (325)

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Jak tak koukám na ostatní, trochu tady se svým názorem vyčnívám. Já se bavila skvěle, dokonce jsem měla slzy v očích od smíchu a to mám opravdu málokdy (scéna se zadáváním kódu). Zbožňuju film Terminál a v učitelce jsem viděla podobnost, a zřejmě i to rozhodlo. Hanks mi nevadí jako herec, a teď už vím, že ani jako režisér. Pro ty, kdo váhají s tímhle souhrnným hodnocením, já nemohu jinak, než vřele doporučit. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Když vidím Toma Hankse na plátně, čekám film na úrovni. Larry Crowne toho nenabídne moc nebo spíš nic než moc. Je to škoda, ale na takové téma a s tak slabým dějem se z toho vyždímat moc nedá. Jelikož jsem čekal komedii a ani jednou jsem se nezasmál, tak se někde musela stát chyba. U mě rozhodně ne a doufám, že příští podívaná s Tomem bude daleko lepší, protože tohle se moc nepovedlo. Tom se jako režisér moc nepředvedl, originalita chybí a hodně.. 4/10 = 40% ()

Reklama

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 5.9/10] | me: Veľmi jednoduchá a priehľadná romantická jednohubka, ktorá je vzhľadom na herecké obsadenie sklamaním. Nebyť však ústredného hereckého dua elitnej formy zapadol by tento film prachom skôr než by sa objavili záverečné titulky,... ALE Tom a Julia sú tu a opäť to držia nad hladinou, ... hoci Tom Hanks ako režisér/producent by sa mal radšej upriamiť na to, čo mu ide v tomto smere najlepšie - vojnové príbehy ala Band of Brothers... I told you how to avoid divorce lawyers. You get married, and you stay married. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Čas od času mám chuť na tyhle pravé americké příběhy, v nichž všechno dobře dopadne a jejichž hlavní postava je takový sympaťák a správňák, že by ho snad nemohl hrát nikdo jiný než Tom Hanks. A když se k němu přidá (na rozdíl od role v Soukromé válce pana Wilsona) velmi sympatická Julia Roberts, je o milou, vtipnou a uklidňující romantiku postaráno. Navíc skvělá hudba od Toma Pettyho a dalších. ()

Týnkaa 

všechny recenze uživatele

Dám takové hodnocení... a víte proč? Jednoduše proto, že mě to bavilo a je mi upřímně jedno jaká je kde obtížnost předmětů ve škole, je mi úplně, ale úplně fuk, jak je komu Julia nesympatická, nebo jak Tom Hanks měl jen hrát a ne režírovat, takový kecy jsou mi fakt jedno, ten film je podle mě dobrej! A hotovo :) ()

Galerie (73)

Zajímavosti (14)

  • V priebehu natáčania každý herec dostal svoj vlastný skúter. Tom Hanks s produkčným tímom dlho hľadali skúter pre neho, až raz narazili na ulici na skúter Yamaha Riva 180 ročník 1983. Hanks nechal majiteľovi lístok s tým, že točí film a rád by si skúter požičal. (odvedle)
  • Chet Hanks, syn Rity Wilson a Toma Hankse, se objeví v bytové části jako Pizza Delivery Boy. Také Rita má menší roli. (rafix)
  • Přibližně v polovině filmu, kdy je Larry Crowne (Tom Hanks) na přednášce, se v jednotlivých záběrech střídá poloha jeho brýlý, kdy je má chvíli nasazené a chvíli kolem krku. (CrownThomas)

Reklama

Reklama