Reklama

Reklama

Oscarový Tom Hanks hraje v nové americké komedii Larry Crowne chlapíka středního věku, který díky ekonomické krizi ztratí práci. Do té doby pracuje jako úspěšný šéf v hypermarketu. Larry zjišťuje, že bez vzdělání dobrou práci nezíská, a proto se rozhodne pro návrat do školních lavic. Chce si rozšířit své obzory, ale hlavně získat lepší kvalifikaci pro své budoucí povolání. Ve škole se zapíše do hodin komunikace a nečekaně se zamiluje do své učitelky Mercedes (Julia Roberts), která ve svém osobním životě řeší spory s manželem. Obyčejný mužský jako Larry, který má mnoho důvodů se domnívat, že jeho život se zastavil, dostane životní lekci: Když si myslíš, že vše co mělo smysl už Tě minulo, objevíš důvod proč žít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer

Recenze (325)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nepříliš vtipná a ještě o něco méně romantická komedie, kterou zachraňuje Tom Hanks herec. Jenže bez scénáře to nezvládne, ani kdyby se roztrhal. Kde jsou nějaké zajímavé vedlejší postavy (kromě japonského profesora ekonomie, ten se díky jeho hereckému představiteli jediný povedl), kde je nějaký příběh, který by měl hlavu a patu? Zkrátka je to nakonec skoro tak pitomé, jako český distribuční název. Škoda. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Sladká sentimentální břečka, za kterou by se Hanks měl stydět. Postava té mladé odvázané a kůl černošky je takový kýčopřešlap, že by vyčníval i z "buďsámsebou" osazenstva Muzikálu ze střední....Ale cílovka je ženská nad padesát, to zatím nejsem, tak dám aspoň dvě z nostalgie na dobu, kdy Hanks a Robertsová patřili mezi největší taháky. ()

Reklama

phoebess 

všechny recenze uživatele

(Trochu mě mrzí ten příšerný český název.) George Takei mě rozsekal svou větou: They call them "smart phones", but only dummies use them in my class. V polovině jsem se přistihla, že právě na Takeie se těším nejvíc, protože ostatní bylo takové nemastné neslané. I když Toma Hankse i Julii Roberts obdivuju, v tomhle filmu jim to moc nepomohlo. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem si splet programy a na film jsem se podíval v podstatě omylem. Scéna hned na začátku, když dostal Tom Hanks padáka, mi přišla docela vtipná, tak jsem se rozhodnul, že to nevypnu a budu se dívat dál. Bohužel, tohle bylo asi nejvtipnější na celym filmu. Zbytek mě nebavil. Zároveň to aspoň neni žádnej přeslazenej kýč. Jinak Toma Hankse zrovna moc rád nemam a tady mi navíc připadal, že má snad xicht nahozenej omítkou. Naopak Julia Roberts docela mile překvapila. Ale to je asi tim, že od ní automaticky čekám to nejhorší. Holt končeně na "starý" kolena začala taky dostávat nějaký zajímavější role, než pořád dokola různý naivní slepice v romantickejch filmech s Richardem Gerem. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Obyčejný romantický snímek, který ničím nepřekvapí, ale dokáže odreagovat, alespoň mě. Je pravda, že místy jsem se trochu nudila, ale zase na druhou stranu jsem se docela pobavila a to nejen jednou. Přišlo mi trošku divný, že se Tom Hanks tak rychle dokázal začlenit mezi o nejmíň 20 let mladší studenty, ale budiž, je to jen film. 3* ()

Galerie (73)

Zajímavosti (14)

  • V priebehu natáčania každý herec dostal svoj vlastný skúter. Tom Hanks s produkčným tímom dlho hľadali skúter pre neho, až raz narazili na ulici na skúter Yamaha Riva 180 ročník 1983. Hanks nechal majiteľovi lístok s tým, že točí film a rád by si skúter požičal. (odvedle)
  • Celý film je natočený v Los Angeles - San Fernando Valley, Long Beach, Burbank, California State University. (odvedle)
  • Podľa distribučnej spoločnosti Universal Pictures boli počas úvodného víkendu v kinách takmer tri štvrtiny divákov starší ako 50 rokov. (misterz)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno