Reklama

Reklama

Věci

(TV film)
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2009, 28 min

Režie:

Pavel Jurda

Obsahy(1)

Režisér Pavel Jurda se v dokumentárním filmu snaží prozkoumat vztah mezi věcmi, které jsou podstatné a nepostradatelné, a lidmi, kteří jim tyto vlastnosti přisuzují. Pevné kontury objektů se rozpouští do příběhů a vytváří tak společně s lidskými osudy jakési vzpomínkové album, kde jsou fotografie nahrazeny předměty. (oficiální text distributora)

Recenze (3)

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Nepřeháníte to už s tím „zjednodušováním“ (= przněním) názvů? -------- V titulcích filmu uvedeno: název Všechny moje věci; rok výroby 2010. ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem trochu poetičtější či filosofičtější pojednání o věcech. Tato dokusranda (ať jsem IN!) byla spíš o lidech kteří mají věci. Číňanka byla úžasná, herka místy také, ale pan farář (i se svojí slečnou k ruce) úplný mimoň. Ale bejvák měl graniósní – možná by nebylo od věci, kdyby v něm ubytoval pány s úvodu. Církev svatá by konečně měla přestat mamonit a zrušit celibát – pan papež by pak nemusel lítat na sever, jih či kde se co prolákne... ()

Reklama

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Parádní dokument ve zcela uvolněném nezávislém duchu s velmi zajímavě vybranými aktéry. Zejména část s herečkou byla bravurní. Části se dobře doplňují, jen občas se vyskytují hluchá místa a část s knězem je místy oproti zbytku příliš "tichá". *** Ve zkratce: Mašle na klíčích, kněz ve spacáku, buben pódiem a hračky s duší, všem třem to spolu sluší, když houpací síť se klaní větru. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama