Reklama

Reklama

Největší zabijáci africké přírody

  • Austrálie Nature's Deadliest - Africa
Ukázka z filmu 2
Austrálie / USA, 2008, 2x44 min

Obsahy(1)

Afrika je domovem některých z nejsmrtelnějších a nejnebezpečnějších zvířat na světě. Od zničujících čelistí hyeny skvrnité až po smrtící jed mamby černé, prozkoumáme zbrojní arsenál těchto úžasných predátorů. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (3)

Big Bear

všechny recenze uživatele

Označení - Největší zabiják - nemusí nutně znamenat velikost postavy. Dokument nás provede divokou Afrikou a seznámí nás s jejími největšími predátory ze všech možných pater potravních řetězců. V savaně jsou to samozřejmě kočkovité a psovité šelmy, ve vodě krokodýli, a v úrovni travin různí pavouci atd... Dokument je celkem krvavý (vždyť se věnuje zabíjení) a tam kde jiní záběrem na lvi sraženou zebru končí, zde máme možnost vidět práci nejedné smečky až do posledního přehryznutí krční tepny, míchy apod... Ale taková je příroda a nezabije-li predátor, zemře hlady on sám, či jeho potomstvo. Díky tomu dochází k neustálému výběru těch nejlepších a nejschopnějších ať už mezi oběťmi či lovci. * * * * ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Kde jsou ty časy, kdy víkendový přírodopisný dokument byl automatické „must see“ a prakticky vždy znamenal jednoznačný přínos do ošatky obecného vzdělaní. Největší zabijáci už bohužel do takové kategorie nepatří. Jsou příliš senzacechtiví, lacině efektní a obsahují skoro víc sehraných scének než faktických údajů. Informace, že „nosorožec vás dokáže zabít za tři minuty“ mi přijde málo nosná na hlavní údaj o těchto tlustokožcích. Slabší trojka za hnusné pavouky, ale je to jen tak tak. Na NG či sira Attenborougha to zdaleka, zdaleka nemá. ()

Reklama

Reklama