Reklama

Reklama

Na cestě - Série 8 (2009) (série)


Na cestě po Kantábrii (S08E17)

(epizoda)
Česko, 2010, 30 min

Režie:

Mojmír Kučera

Hrají:

Miroslav Donutil (vypravěč), Jiří Bartoška (vypravěč)

Obsahy(1)

Kantábrie náleží k tak zvanému "zelenému Španělsku" - nevelkému území na severu země bohatém na vodní toky, lesy a louky. Zatímco v přímořské části Kantábrie skomírá rybářské řemeslo na úbytě a někdejší mořští vlci se nostalgicky sdružují ve folklorních pěveckých spolcích, horská část si stále uchovává cosi ze starých zlatých časů. Viditelná je především tradice tzv. rurálních sportů se spoustou bizarních disciplín, mezi které patří třeba skok o bidle, kosení trávy na čas či tahání bandasek na mléko. Jedno však má celá Kantábrie společné - vášeň pro kuželky. V pouličních kamenných dvorcích i v moderních kuželníkových hernách se tam pod vedením zapálených otců učí koulet snad každý malý kluk. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

triatlet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pěkné pohledy na krajinu okoření ukázky rurálních sportů, vysvětlení historie dřeváků – albarcas. Průvodci připomenuli i Altamiru. A k tomu hospodské popěvky – povedená cestopisná pohlednice. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TV/// Obyvatelé 7/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Prostředí 7/10/// +občas moc hezké záběry na krajinu, místní zvyky -"vidláci" kam se podíváš, slabší obsah/// Po delší přestávce jsem si zase jednou udělal čas na tento pořad a tentokrát se nic okázalého nekonalo. To jak někde v severním Španělsku kosí trávu, chovají dobytek na maso a občas zajdou do hospody si zaspívat mě moc neoslovilo. Zdá si mi to obyčejné, raději bych viděl nějakou oblast se zajímavými památkami nebo nevšední kulturou./// Celkem 64%/// ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama