Reklama

Reklama

Spanilé výzvy

(TV film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Dokument o stavu naší společnosti nazíraný občanskými iniciativami. Demokracie u nás existuje dvacet let. My si ovšem i po dvaceti letech pořád namlouváme, že jsme tak nějak na začátku, že je naše demokracie dosud nezralá. Vysvětluje se tím spousta nešvarů, skoro všechny. Jenže, pomalý vývoj není ten hlavní problém. Naše demokracie totiž možná vůbec neroste, ani nesílí. Události posledního roku jsou dokonce odrazem úpadku. Je na místě mít o naši demokracii starost. Dokument sleduje řadu občanských iniciativ, které se pokouší situaci popsat a navrhnout řešení. Jsou jejich výzvy jen mávnutím motýlích křídel nebo mají šanci zasít zrnko nápravy současné české politické scény? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Stegman 

všechny recenze uživatele

Díky, uživateli jménem Brasi; lepší nahrávku na smeč jsem asi ani dostat nemohl: V tomto dokumentu jsou totiž dobře připravení studenti (jež oprávněně chválí exprezident Havel) v podnětných rozhovorech s politiky. Těch několik oslovených politiků si může dovolit vést řeči o ničem jedině proto, že se pak objeví lidi, co prohlásí, že politici jsou všichni (!) jedna banda. S takovým sabotérským / lhostejným přístupem je náprava těžká. .................. P.S.: pokračování najdete v diskuzi :)) ()

Brasi 

všechny recenze uživatele

Špatně připravení studenti (obligátně nesmyslně glorifikující pana exprezidenta Havla) v estrádních rozhovorech s "politiky" tradičně připravenými drmolit nic o ničem. Beztak si česká společnost ve svém čele nezaslouží nikoho lepšího nežli onu bandu nádeníků opojenou mocí a neznalou vyšších hodnot. Mimochodem rekonstrukce Národního památníku na Vítkově skutečně povedená není. Stal se z něj sterilní paskvil absentující jakoukoliv atmosféru, který se na jedné straně snaží oslavovat českou státnost a na straně druhé stále kuse udržuje vzpomínku na Gottwaldovo mauzoleum. Hvězda za úmysl. ()

Reklama

Reklama