Reklama

Reklama

Mladá a krásná Jane (Natalie Portman) je manželkou toho nejhoršího zloducha ve městě. Když se jednoho dne její manžel Bill (Noah Emmerich) obrátí proti vlastnímu gangu a vrátí se domů těžce postřelen, Jane ví, že je čas oprášit svou zbraň. Obrátí se na svého bývalého milence Dana Frosta (Joel Edgerton), aby jí pomohl ochránit farmu před pomstou Billova bývalého gangu. Zatímco Jane a Dan chytají padouchy do důmyslných pastí, staré city se začnou probouzet. (A-Company CZ)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (112)

maddy 

všechny recenze uživatele

Jane Got a Gun and Viewer Got a Boredom? No nie až tak celkom alebo ako hovoria Angličana it depends ... čo od toho kto očakáva, no pochybujem, že z Jane Got a Gun mal byť v ktoromkoľvek momente výroby westernový akčňák (aj napriek tomu „gun“ v názve). Je to príbeh jednej ženy vyrozprávaný v pomalom tempe, ktorý nie je vôbec zle napísaný, akurát toho na dnešnú dobu ponúka zhýčkaným-kino divákom veľmi málo. Každopádne Gavin O'Connor stále vie točiť, a aj keď tentoraz ani zďaleka nerozohráva takú kvalitu ako napríklad pri Warriorovi, tak zároveň nič nekazí. Stále dokáže vybudovať vzťah k postavám, vykresliť ich motivácie a vyvolať záujem o ich ďalší osud. Akurát je tentoraz vidno, že to nielen on, ale všetci zúčastnení natočili iba z povinnosti, lebo už to niekto dotočiť musel po odchode pôvodného režiséra a vymenení vyše polovice hereckého osadenstva. Scenár totiž nie je vôbec márny, dialógy sú napísané slušne, no hodila by sa tomu o niečo väčšia výprava. Verím, že mať to na starosti od začiatku O'Connor mohol vzniknúť silný film o príbehu a boji o život jednej obyčajnej ženy. Za týchto podmienok vznikol síce poctivo zrežírovaný, avšak iba veľmi obyčajný film. Napriek tomu, že väčšina tu držkuje o nude ja osobne by som privítal keby film mal aj dve a pol hodiny a chronologicky vyrozprával celý životný príbeh Jane pod režijnou taktovkou O'Connora. Na to tu však nebol priestor, ani možnosti a tak sa to dotočilo tak, aby vôbec nejaký film vznikol a je na tom jednoducho poznať, že o ten film nemal nikto výrazný záujem. Vo výsledku tak neurážlivá, ale ani po dramatickej, ani po príbehovej a už vôbec nie akčnej stránke nijako strhujúca westernová žánrovka. CELKOVO: 3* (6/10) ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Proč taková kritika? Za mě se jedná o dost dobrý western, kde není vzhledem k žánru příliš co kritizovat, neboť splňuje vše, co od něj lze čekat. Drsný kraj, drsná doba, drsné mravy, povedená, nemilosrdná atmosféra divokého západu, přestřelky, správně špinavý vizuál, a to vše podtrženo možná ne zrovna dvakrát originální, nicméně určitě nenudící zápletkou, s jedním, dvěma nečekanými zvraty a vážně slušným tempem. Postavy a jejich představitelé na mě zapůsobili též přesvědčivě, nechybělo ani pár poměrně syrových scén a chvílemi fungovali i silné emoce. Prostě veškerou tu zdrcující kritiku a vlastně i pořádný komerční krach vážně nechápu. Ano, najdou se zde i chyby, kdy bych chtěl zmínit především opravdu hodně uspěchaný konec, kde místo pořádného, vygradovaného, nervy drásajícího akčního finále nastalo takové rychlozúčtování s minulostí, a též závěru se týkající opravdu až moc přehappyendované vyústění, ale že by to mělo až tak vyloženě devastující účinky na výsledný dojem z celého filmu, tak to tedy rozhodně ne. Já jsem si tuto nefalšovanou, westernovou podívanou užil zkrátka více než příjemně a celá tato podívaná si zaslouží určitě větší diváckou pozornost a výrazně lepší přijetí, než tomu ve skutečnosti je. ()

Reklama

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Pomalá a atmosférická westernovka, která sází na výborný casting a podmanivé obrázky, které dodávají všemu dění potřebný dramatický feeling. Gavin O´Connor potvrzuje svoji klasu, a přestože z toho šlo vymačkat ještě víc (Ewan je zlej, ale mohl být ještě zlejší), nabízí poctivý Divoký Západ se vším, co k němu patří. Jednoduchá story je odvyprávěna rafinovaně a precizně vygradovaná až k napínavé koncovce. Zapadlý, ale kvalitní kousek. 80% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na dobrý, komornejší western len s pár postavami, tu nebola podpora v podobe uspokojivej atmosféry. Preto to chcelo viac ľudí, viac konfliktov, viac problémov... A keď na záver konečne došlo aj na akciu, tak zaujímavejšie akčné momenty boli utopené v pološere alebo rovno v úplnej tme, takže sa tu nezasýtili ani oči. No skrátka v tomto smere to bolo mdlé a sterilné. Na druhú stranu to tu ale N. Portman pristalo, dobre sa na ňu v tom dobovom kostýme pozeralo. Priemer. 60/100 ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ale no tak... Vždyť to byl velmi příjemný moderní western. Dneska se už tak nějak vžilo, že současné westerny musí končit špatně. Vzpomeňme takového filmu jako např. Brimstone (2016) . V tomto filmu a teď pozor SPOILER ! nebude ublíženo ani dětem ani zvířátkům a přesto je to naprosto koukatelná záležitost. Pravda zápletka je banální a i neluštitel tajenek si vše dá brzy dohromady, ale proč ne? Natalii já rád, MškŘehoře taky a Edgertona jsem viděl nedávno v Rudé volavce, tak jsme si taky padli do oka. Vše je takové správně špinavé, zaprášené, přesně tak jak to mám rád. Pokud Frost byl něco jako Ranger, pak se divák nemusí divit tomu jak dobře vedl obranu farmy. Film mi zkrátka sednul, jen na té muzice se mohlo trochu máknout víc mám ten dojem. Každopádně tady půjdu čelem proti stádu a dávám za 4 lahvemi se střepy a petrolejem. * * * * ()

Galerie (39)

Zajímavosti (13)

  • Po množstve prieťahov a odkladov bola premiéra filmu naplánovaná na 16.11.2015 v parížskom kine UGC Normandie a následne sa mal film dostať do širšej distribúcie vo Francúzsku. Avšak po teroristických útokoch z 13. novembra v Paríži sa slávnostná premiéra zrušila a presunula na začiatok roka 2016. (beso74)
  • Natáčení probíhalo v Novém Mexiku v USA. (willy1)

Související novinky

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Kurt Russell pronásleduje kanibaly

Kurt Russell pronásleduje kanibaly

28.09.2014

Úspěch Opravdové kuráže bratrů Coenů a Nespoutaného Djanga Quentina Tarantina oživil popularitu westernů a blíží se hned několik zajímavých projektů. U Pistolnice Jane nikdo moc netuší zda se… (více)

Michael Fassbender s kolty proklatě nízko

Michael Fassbender s kolty proklatě nízko

22.09.2013

Divoký západ jej láká už nějakou dobu. Hrál třeba padoucha v propadáku Jonah Hex a měl se objevit v hlavní roli problémového a mnohokrát přeobsazeného westernu Natalie Portmanové Jane Got A Gun. K… (více)

Jude Law jako podmořský Indiana Jones?

Jude Law jako podmořský Indiana Jones?

03.05.2013

V poslední době odmítl několik rolí. Vycouval třeba z westernu Jane Got a Gun, což byl asi dobrý tah, protože film se potýká s dalšími problémy, aktuálně jej opustil i Lawův náhradník Bradley Cooper… (více)

Reklama

Reklama